Ultimele Știri

Klaus Iohannis, la Chișinău: Pentru România nu există o altă țară mai importantă decât Republica Moldova

Multașteptata aparație la Chișinău a lui Klaus Iohannis s-a produs la sediul Partidului Liberal Democrat alături de Vlad Filat. Făcând parte din marea familie a Partidului Popular European, noul președinte ales al României și-a arătat sprijinul său în continuarea parcursului european pentru Republica Moldova, chiar dacă s-a angrenat mai mult într-o capcană a campaniei electorale de peste Prut.

Această primă vizită în calitate de președinte al României, Klaus Iohannis a efectuat-o la Chișinău, după cum a și promis, în prezența președintelui unui partid care face parte din Alianța Pro-Europeană care se află la guvernare în Republica Moldova, Vlad Filat.

„Mă aflu aici pentru a vă exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democrației și alinierea la normele europene a Republicii Moldova. Este evident, dar vreau să subliniez, caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova. Avem o limba comună, avem istorie comună, cultură comună, tradiții pe care țările noastre le împărtășesc. Nu există o altă țară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi, românii, pentru România, pentru relațiile externe ale României”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Klaus Iohannis.

Cuvântarea lui Iohannis a cuprins un mesaj de adresare tuturor basarabenilor care vor trebui să aleagă, duminică, viitoarea configurație a Parlamentului.

„Pe 30 noiembrie cetățenii Republicii Moldova au șansa să aleagă un viitor european al țării lor, o schimbare în bine care se va resimți în viață fiecăruia. Am speranța că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european. Fac apel cu precădere și la cei cu cetățenie română. România a avut șansa istorică de a deveni parte a comunității europene. Pe 30 noiembrie putem acorda șansa unui viitor european și Republicii Moldova”.

La sfârșitul conferinței Klaus Iohannis i-a oferit în dar fostului premier de peste Prut, Vlad Filat, cartea sa intitulată „Pas cu pas”, pe semne că Republica Moldova trebuie să urmeze în același mod drumul spre o eventuală intregrare în Uniunea Europeană.

În cadrul ecestei vizite oficiale, președintele României este însoțit de copreședintele PNL Vasile Blaga și de prim-vicepreședintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu. 

În continuare KlausIohannis va merge pentru o întâlnire neoficială la reședința omologului său Nicolae Timofti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*