Ultimele Știri

Klaus Iohannis, întâmpinat cu mare fast la Kiev de Petro Poroşenko

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, astăzi, la Kiev în cadrul unei vizite oficiale efectuate în Ucraina.

Petro Poroşenko l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis cu imnul României la Administraţia Prezidenţială a omologului de la Kiev, după care au salutat Garda de onoare în limba ucraineană.

În cadrul conferinţei de presă comune, Klaus Iohannis a readus în discuţie problema comunităţilor româneşti din Ucraina, susţinând că vizibilitatea acestora trebuie să devină „un liant şi un pod” între România şi Ucraina.

„Am convenit că trebuie să dăm o vizibilitate mai bună comunităţilor noastre etnice care trăiesc în România, respectiv în Ucraina. Ele trebuie să devină un liant şi un pod în relaţiile noastre. În acest sens, este nevoie ca mecanismele relevante pe linie guvernamentală să-şi reia activitatea şi să abordeze aspecte de actualitate„, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei comune cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

„Dorim ca prin toate acţiunile noastre să vedem efecte pozitive în ceea ce priveşte contactele directe între cetăţenii noştri şi proiecte comune în plan economic şi cultural„, a mai spus Klaus Iohannis, aflat în vizită la Kiev.

De partea cealaltă, Petro Poroşenko a declarat că este foarte bucuros să îl primească pe preşedintele Klaus Iohannis, la Kiev, în aceste zile destul de complicate, în condiţiile în care Ucraina face tot posibilul pentru a respecta Acordurile de la Minsk, înaintea Consiliului European de la Bruxelles.

”Pentru noi, este foarte important, pentru că prima vizită a preşedintelui României, în ultimii şapte ani, şi are o semnificaţie simbolică”, a mai spus Poroşenko.

Preşedintele Ucrainei s-a referit la relaţiile bilaterale, anunţând că au convenit să reanime activitatea comisiei mixte prezidenţiale şi să organizeze următoarea sesiune a acestei comisii prezidenţiale în timpul vizitei sale la Bucureşti.

”Am evidenţiat direcţiile care sunt de perspectiv, este vorba de transport, infrastructură, energie, şi în alte domenii, care o să aibă o concretizare, pentru ambele părţi. De asemea, noi am abordat problemele tradiţional sensibile, ca de exemplu Canalul Dunăre- Marea Neagră şi am convenit un dialog constructiv atât în plan bilateral şi în cadrul instituţiilor internaţionale. Vreau să vă asigur că noi încercăm să demonstrăm că suntem în stare să găsim soluţii comune pentru toate problemele care de mulţi ani au fost de nerezolvat”, a mai afimat Poroşenko.

GALERIE FOTO:

Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko

Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko

Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko

Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko

Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*