Ultimele Știri

Klaus Iohannis în presa germană: România susține sancțiunile împotriva Rusiei

klaus iohannis

Preşedintele  României Klaus Iohannis a vorbit în presă germană, despre agresiunea rusă și poziția României faţă de conflictul din estul insurgent al Ucrainei. Şeful statului român, care se află într-o vizită oficială în Germania, a acordat un interviu radioului public Bayerischer Rundfunk.

Iohannis a afirmat că ţară noastră a susţinut de la bun început sancţiunile împotriva Federației Ruse. Jurnalistul neamţ a adus în discuţie faptul că premierul ungar Viktor Orban nu susţine sancţiunile Bruxelles-ului împotriva Rusiei şi a întrebat de ce parte se află România pe acest subiect. ”România a susţinut de la bun început sancţiunile împotriva Rusiei. Şi vom continuă să fim alături de partenerii noştri europeni”, a declarat președintele României.

Preşedintele se întâlneşte joi cu omologul său german Joachim Gauck şi cu cancelarul german Angela Merkel, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti. În jurul orei 16.30, are loc o conferinţă de presă comună a cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*