Ultimele Știri

Klaus Iohannis: Este nevoie de un muzeu al comunismului

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat în această dimineață depozitele de arhivă ale CNSAS. Mai mult, Klaus Iohannis a declarat că ar fi bine să existe un muzeu al comunismului.

„E un lucru care se leagă de o idee de-a mea, un pic mai veche, am enunţat acum câteva luni un concept – un muzeu al comunismului în România. Arhiva va contribui cu piese, concepte şi concluzii la acel muzeu. Mi se pare foarte important să nu trecem prea repede peste istoria noastră recentă”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a scris pe pagina personală de Facebook că „arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru”.

„Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni. CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri”, a scris, pe pagina personală de Facebook, Klaus Iohannis.

1

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*