Klaus Iohannis dezaprobă decizia luată în cazul lui Titus Corlățean: ”Un semnal negativ pe care Parlamentul îl dă, din nou”

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a dezaprobat decizia colegilor din Senat ai lui Titus Corlățean de a-l scăpa pe acesta de urmărirea penală.

Senatorii au respins marţi,  în plen, cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

Klaus Iohannis nu este de acord cu această decizie, menționând că ”vinovăția sau nevinovăția se stabilește în fața unui judecător, nu prin vot în plen”.

„Votul dat astăzi în Senat reprezintă un semnal negativ pe care Parlamentul îl dă, din nou, prin blocarea urmăririi penale a unui parlamentar. Obstrucționarea Justiției nu poate fi acceptabilă într-o țară în care respectarea statului de drept trebuie să fie o prioritate. Vinovăția sau nevinovăția cuiva se stabilește în fața unui judecător, nu prin vot în plen”, a scris preşedintele, pe Facebook.

Titus Corlîțean a primit 96 de voturi împotriva începerii urmăririi penale şi doar 26 de voturi pentru încuviinţarea urmăririi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *