Ultimele Știri

Klaus Iohannis, despre şefia SIE: Probabil voi face o propunere noului Parlament, după alegeri

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu s-a gândit încă la un succesor pentru şefia SIE şi că „este timp destul după alegeri” să o facă. „Probabil voi face o propunere noului Parlament după alegeri”, a spus şeful statului.

„Am primit azi în jurul prânzului demisia de la MRU, domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie pregătit pentru a interveni în orice situaţie mi s-a părut important să reacţionez foarte repede, dar imediat ce am primit această demisie am acceptat-o”, a declarat Klaus Iohannis.

Serviciul va fi condus interimar până se îndeplinesc toate procedurile birocratice de Silviu Predoiu.

„Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie şi foarte ocupat cu a găsi candidaţi care nu au dosare penale. Și să fie ocupaţi şi cu o campanie curată şi nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Predoiu a mai fost la interimar şi nu e o situaţie care reclamă o intervenţie urgentă. Probabil voi face o propunere noului Parlament, după alegeri”, a mai adăugat președintele Klaus Iohannis.

„Am lucrat foarte bine cu domnul Ungureanu, eu l-am propus la conducerea SIE. Probabil că voi afla motivele când vom discuta în linişte. (…)Doar am primit demisia azi la prânz, înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni, dar vom lămuri urgent imediat ce se va face bine”, a adăugat el.

Președintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare Parlamentului în care le propune aleșilor să ia act de demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE și să declare vacantă această funcție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*