Ultimele Știri

Klaus Iohannis despre prințul Charles: ‘Un om care prețuiește România’

Președintele Klaus Iohannis afirmă că întâlnirea cu prințul Charles de duminică, de la Palatul Cotroceni, i-a făcut plăcere și că acesta este un om care prețuiește România și care promovează locurile transilvane oriunde merge în lume.

„M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prințul Charles, un om care prețuiește România și care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său”, a scris Iohannis duminică pe contul său de Facebook.

Prințul Charles a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei.

27501

„Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie”, se arată în comunicatul de presă.

Președintele Iohannis a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător. În acest context, prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.

27502

De asemenea, în cadrul întrevederii, prințul a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional.

Președintele Iohannis și prințul Charles au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din Vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*