Ultimele Știri

Klaus Iohannis, declarații după ce Timișoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în 2021: Timișoara este un oraș al amintirilor despre cazarmă

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a felicitat Timișoara pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, declarând că acesta un oraș al „libertății, al tinereții, al amintirilor despre cazarmă”.

„Felicitări Timișoarei pentru reușită! Să câștigi titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 înseamnă multă muncă, voință și dedicație din partea autorităților și a întregii comunități deopotrivă. Îmi aduc aminte cu drag de experiența Sibiului în 2007. A fost un an de triumf, iar cel mai important este că Sibiul a rămas pe marea scenă culturală a Europei și continuă să atragă noi și noi vizitatori”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, și despre cum revoluția de la Timișoara l-a inspirat și pe el să iasă în stradă în 1989, conform Digi24.

„Timișoara este pentru mine un oraș al libertății, al tinereții, al amintirilor despre cazarmă, despre anul 1989, când, urmând exemplul timişorenilor, am ieşit şi eu în stradă. Este un loc al multiculturalității și al deschiderii către nou, în care diversitatea are farmecul său aparte. Mă bucur nespus de mult că „Orașul luminilor” va face România să strălucească și mai mult peste hotare!”, a scris șeful statului pe rețeaua de socializare.

Joi și vineri a avut loc selecția finală a orașelor care au candidat pentru titlul de ”Capitală Europeană a Culturii” în anul 2021. Și-au susținut prezentările în fața juriului orașele Baia Mare, Cluj Napoca, bucurești și Timișoara.

Timişoara va împărţi acest titlu cu un oraş din Grecia şi cu încă unul, din Muntenegru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*