Ultimele Știri

Klaus Iohannis: Dacă cetăţenii RM, vor dori unirea cu România, nimeni nu-i va putea opri

Klaus Iohannis și-a expus în mod direct temerile sale privind organizarea turului doi de scrutin, despre viitorul României şi relaţiile cu Republica Moldova, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate unei televiziuni din Chișinău. 

Criticat pentru faptul că nu a acordat suficientă atenție electoratului din Basarabia, Klaus Iohannis a răspuns invitației de a fi intervievat în cadrul unei emisiuni politice a televiziunii de peste Prut, TV7. 

Mesajul pentru românii din stânga Prutului a candidatului pentru funcţia de preşedinte a fost destul de clar în privință unirii Republicii Moldova cu România, astfel, dacă Chişinăul nu-și va dori acest lucru, nimeni nu-i va impune pe moldoveni să realizeze Unirea.

„Între RM şi România, există o relaţie foarte specială, din limba noastră, istoria noastră comună, aspiraţiile noastre. Relaţia aceasta trebuie mereu îmbunătăţită. Cred că rezultatul din noiembrie, la fel va arăta ce doresc cetăţenii moldoveni. Ce aleg ei, din cele 2 căi posibile. La fel vreau să spun că, dacă cetăţenii RM, vor dori unirea cu România, nimeni nu-i va putea opri. Dar dacă ei nu vor dori acest lucru, atunci nimeni nu-i va obliga. Când voi fi preşedintele României, va fi o schimbare spre bine în România, iar relaţia cu Republica Moldova va fi mult mai bună”, a menţionat Iohannis.

În același timp, Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a-l ataca pe contracandidatul său, Victor Ponta, care a obținut o majoritate electorală peste Prut, pentru organizarea proastă a secțiilor de votare în diasporă, dar și pentru protejarea membrilor corupți ai PSD-ului.

„Probabil Ponta este mai bine cunoscut în Moldova. Dar trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Condiţiile pentru votare au fost foarte proaste. Oamenii au stat în cozi interminabile. Prea puţine cabine de vot, ştampile, secţii de vot. Toate acestea, au făcut un întreg scandal politic. Multă lume speculează, că guvernul şi-ar fi permis organizarea proastă a votării, pentru a suprima voturile diasporei. Mă aştept la o situaţie foarte complicată şi în turul doi”.

„România are nevoie de alt preşedinte, de alt parlament şi guvern. În prezent, guvernul nu este eficient. Victor Ponta, nu a reuşit să ne transmită ceea ce vrea. Deocamdată a unit corupţii, PSD cu Vadim Tudor. În spatele meu, este partidul meu, fără corupţie, fără baron. Vreau să fiu preşedintele, care garantează independenţa justiţiei, consolidarea statului de drept. În schimb, candidatul Ponta, are o cu totul altă abordare. Avem în PSD, un număr mare de oameni, care au probleme cu justiţia. Astfel că, PSD doreşte să apere corupţii din partid”.

În turul I al alegerilor prezidențiale Victor Ponta a obținut o majoritate de voturi de 40% la toate urnele de votare din Republica Moldova, în timp ce Klaus Iohannis a acumulat 28% din totalul voturilor, Elena Udrea – 18% şi Monica Macovei – 10%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*