Ultimele Știri

Klaus Iohannis, cum ai cheltuit un milion de euro în 6 luni?

klaus

Klaus Iohannis a venit ca o speranță pentru români, dar după șapte luni de mandat, această speranță s-a transformat în deziluzie.

Klaus Iohannis se pare că face parte din aceeași clasă politică ‘fripturistă’  care ne fură banii și viitorul. Președintele României a cheltuit nici mai mult nici mai puțin de un milion de euro pe deplasări externe. Ținutele de lux, mașinile scumpe și destinațiile exotice sunt plăcerile cuplului prezidențial și asta se poate observa clar în imaginile de mai jos.

Administrația Prezidențială a avut la dispoziție un buget de 4,9 milioane lei pentru deplasările în străinătate(peste 1 milion de euro). La nici 6 luni de la venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, MILIONUL s-a evaporat pe deplasările externe.  

Bugetul Administrației Prezidențiale în perioada lui Băsescu a fost de 28.234.000 lei, dar a crescut cu aproximativ 35% prin generozitatea premierului Ponta. Nu este o problemă, Klaus Iohannis cere, Ponta execută. Nu mai ascultați circul ieftin de la televizor pentru că în spatele ușilor închise, sunt prieteni și beau împreună un pahar de șampanie.

1c

În 6 luni de mandat, Klaus Iohannis a vizitat Germania, Franța, Spania, Serbia, Croația, Austria, Polonia și de două ori Italia. La toate aceste vizite se adaugă și deplasările de la reuniunile Consiliului European la Bruxelles. La ultima deplasare a președintelui, Administrația Prezidențială ne-a mințit că președintele a plecat într-o vizită de lucru în Austria, dar de fapt Iohannis a petrecut împreună cu șoția pe banii românilor în mare stil. 

În Austria, cuplul prezidențial a participat la o reuniune a elitei germane și la un festival din Salzburg dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart. Mulți nu înțelegeau grandomania lui Iohannis, oare de ce are 6 case?

KLAUS IOHANNIS - LANSARE - CARTE - BOOKFEST

Stați liniștiți, acum vrea avion și elicopter. O altă achiziție de lux a președintelui este un bolid de 120.000 de euro, marca Mercedes S-Klasse. Mașina a fost achiziționată de Serviciul de Pază și Protecție, adică din banii noștri, ai cetățenilor.

Cel mai penibil moment a avut loc în Spania, când cuplul prezidențial nu a mai avut bani pentru deplasare. Compania care deține monopolul pe piața din România și care a finanțat campania electorală a lui Klaus Iohannis, RCS&RDS, i-a oferit o mână de ajutor președintelui.

Niciun președinte nu a mai făcut un astfel de lucru în toată istoria României. Cum să primești bani de la o companie privată cu interese obscure?

Klaus Iohannis și-a vândut până și demnitatea funcției pe care o deține, acesta este crudul adevăr.

Compania Digi Mobil a finanţat întâlnirea preşedintelui cu românii din Madrid de la hotelul Intercontinental, şi mai mult decât atât, a împărțit pungi cu articole promoționale tuturor participanţilor. Astfel, o întâlnire oficială s-a transformat într-un eveniment promoțional.

Klaus-Iohannis-Carmen-Iohannis-tinute-Alexandru-Ciucu-Spania-3

“Românii veniţi să participe la întrunirea cu preşedintele României, organizată în spaţiul unui hotel de lux din capitala Spaniei, s-au trezit în mijlocul unei acţiuni de promovare a produselor Digi Mobil, mai exact în faţa unui magazin cu produsele de telefonie amenajat ad-hoc, după care au primit drept cadou o plăsuţă de plastic cu însemnele evidente ale acestei firme, în care se aflau o agendă, un pix, o cartelă telefonică şi un voucher prin care se acorda o reducere la încheierea unui contract de abonament”, a semnalat Felix Damian, unul dintre cei care au participat la acel eveniment.

Ambasada României din Madrid a explicat că instituţia diplomatică nu a avut bani ca să închirieze o sală pentru 400 de oameni, fiind nevoiţi să apeleze la o sponsorizare din partea unei companii private.

iohannis-digi-madrid

Alegerea acestei firme, însă, nu este totuşi întâmplătoare, având în vedere că RCS&RDS a acordat Partidului Naţional Liberal în campaniile electorale pentru alegerile europene si prezidentiale din 2014, suma de 145.000 de lei, conform datelor publicate în Monitorul Oficial.

Mai exact, compania milionarului Teszari a donat către partidul lui Iohannis 95.000 de lei în 12 mai, iar pe 13 octombrie 2014, prin firma New Trend Media, care este deţinută tot de RCS&RDS, a mai oferit încă 50.000 de lei.

Având în vedere situația critică de la Administrația Prezidențială, s-a făcut un apel la prietenul Ponta pentru un nou sprijin financiar. Premierul ascultător a suplimentat bugetul Administrației Prezidențiale cu 11 milioane de lei pentru nevoiașul Klaus Iohannis. 
Un alt gest al slugarnicului premier penal, a fost triplarea salariului președintelui de la 1 august 2015. Cu un salariu de aproximativ 21.000 de lei Klaus Iohannis va putea să călătorească liniștit. Să sperăm!
herr klaus
Carmen-Iohannis

Klaus_IohannisCitește și: FOTO: Cum se distrează Herr Klaus prin Austria. Vizită de curtoazie, nu de lucru!

 


Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on Klaus Iohannis, cum ai cheltuit un milion de euro în 6 luni?

  1. un salariu de presedinte de 21000 lei e ….rusinos de mic. Un medic la specializare venit din Romania in Suedia are la fel de mult , fara garzi.. Deplasarile costa la fel peste tot, mancarea , bautura sint ceva mai ieftine in Romania , in rest nu sint mari diferente.

  2. Domnule Ioan, daca acesti politicieni ar lucra in interesul tarii… si nu ar distruge tot, cred ca v-as da dreptate. O tara saraca este o tara ieftina! Asta este dorinta politicienilor nostri. Sa ne faca sa fim saraci, ca sa ne vindem pamanturile si toate proprietatile ca sa emigram, asa cum multi alti romani procedeaza. Si uite asa, „nu ne viindem tara”… doar o cedam de bunavoie.

  3. Avem ce a votat majoritatea la alegeri!Aparent democratic !

  4. bercea mondial // 2 august 2015 at 0:22 // Răspunde

    un prost si un lacom ca asta ne mai trebuia,copii mor in spitale de foame si porcul asta se lafaie impreuna cu consoarta sa

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*