Ultimele Știri

Klaus Iohannis candidat incert la prezidenţiale!

Update:

Instanţa s-a pronunţat în cazul privind incopatibilitatea deschis pe numele lui Klaus Iohannis, astfel că acesta va fi judecat în recurs de Curtea Supremă.

„Dispune comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului, judecătorii instanţei supreme urmând să decidă definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.


Instanţa supremă va anunţa azi o decizie cu privire la dosarul de incompatibilitate deschis pe numele lui Klaus Iohannis. 

După amânarea de săptâmana trecută a procesului, Klaus Iohannis a câştigat la prima instaţă şi este convins că azi va primi acelaşi verdict. Totuşi chiar dacă recursul va fi admis, sentinţa finală nu va fi dată până la începerea alegerilor. Prin urmare Klaus Iohannis a declarat că va candida indiferent de decizia pe care o va primi, în procesul de incopatibilitate cu ANI.

”Mâine vom şti mai multe, dar vă pot spune că voi candida indiferent de ce se va întâmpla. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit. Mâine se va da un termen. Nu pornesc de la premisa că termenul va fi înainte de alegeri. Eu pornesc de la premisa că voi câştiga procesul. În prima instanţă am câştigat. Nu există niciun motiv că aş putea pierde acest proces. Dacă va fi un termen rapid, va fi scoasă chestiunea din discuţia publică. Ceilalţi sunt îngrijoraţi şi eu mai puţin”, a răspuns acesta într-un interviu realizat pe 29 septembrie.

Nu am absolut niciun fel de bănuială de acest tip. Eu am totală încredere în justiţie”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*