Ultimele Știri

Klaus Iohannis, audiat la DNA în urma plângerii sale privind migrația aleșilor locali

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a fost audiat marți, 16 septembrie, în dosarul în care a fost începută urmărirea penală ”în rem”, în urm aplângerii sale privind migrația aleșilor locali. Acesta a depus o plângere pe numele lui Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Audierea președintelui PNL era o etapă necesară în această plângere, după cum a declara și acesta. El a depus o plângere în scris contra lui Liviu Dragnea, care conform acestuia, ar fi apelat la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. Acesta a petrecut la DNA o oră, timp în care şi-a reiterat plângerea formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea şi a dat o declaraţie scrisă în acest sens.

Reamintim că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus în 9 septembrie, o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

Reclamația principală a lui Iohannis în acest caz, este faptul că „au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi mai ales interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.  Acesta a declarat că vede această plângere ca pe o „ultimă soluţie pentru a găsi explicaţii” în privinţa acestui act normativ, în condiţiile în care Executivul a refuzat să dea aceste explicaţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*