Ultimele Știri

Klaus Iohannis ajunge astăzi la Chișinău într-o vizită oficială

iohannis timofti

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va deplasa, marți, la Chişinău într-o vizită oficială. Vizita președintelui vine la invitația liderului basarabean Nicolae Timofti, aceasta fiind prima vizită oficială de la învestirea noului Guvern de la Chișinău.

Klaus Iohannis se va întâlni cu o serie de oameni politici de peste Prut. Liderul de la Cotroceni va sosi la Chişinău în această după-amiază. El va fi întâmpinat cu onoruri militare de către Nicolae Timofti, la Reşedinţa de Stat. Klaus Iohannis a vizitat Republica Moldova pentru prima dată, înaintea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Atunci liderul român s-a întâlnit cu Vlad Filat, președintele PLDM, fiind aspru criticat de o parte a presei române și mai mulți oameni politici. 

Cu toate efertorile realizate de România și semnarea Acordului de Asociere cu UE de către Republica Moldova, lucrurile sunt instabile la Chișinău, iar noul premier Chiril Gaburici este considerat un apropiat al comuniștilor lui Vladimir Voronin și un vasal al Moscovei.

Programul vizitei președintelui României în Republica Moldova:

Marți, 24 februarie:

ora 15.15 Sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a avionului special cu delegația condusă de președintele României, Klaus Iohannis.

ora 15.35 Ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui României, Klaus Iohannis, de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Ulterior, cei doi șefi de stat vor purta convorbiri tête-à-tête, după care vor lua parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații. (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

ora 17.00 Conferință de presă comună, susținută de Nicolae Timofti și Klaus Iohannis.

ora 17.30 Întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici. (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

ora 19.20 Dineu oficial oferit pe președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. (Crama Cricova)

 Miercuri, 25 februarie:

ora 9.00 Întrevedere cu președintele PLDM, Vlad Filat. (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

ora 9.35 Întrevedere cu președintele PDM,  Marian Lupu.

ora 10.10 Întrevedere cu președintele PL, Mihai Ghimpu.

ora 1o.45 Întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu. (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

ora 11.30 Depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

ora 12.30 Alocuțiune în fața studenților Universității de stat. (strada Alexei Mateevici, 60)

ora 12.50 Decolarea avionului președintelui României, Klaus Iohannis, spre București.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*