Ultimele Știri

Klaus Iohannis a promulgat Codul fiscal

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni Codul Fiscal, în urma unei dezbateri publice de care acesta spune că este foarte mulțumit. Motivele pentru care a trimis Codul Fiscal înapoi în Parlament în urmă cu o lună sunt acelea că nu avusese loc o dezbatere publică pe tema lui, precum și acela că necesita mai multă responsabilitate.

„Astazi am promulgat Codul Fiscal, asta este prima tema. Au fost două motive pentru care am trimis Codul Fiscal înapoi în Parlament. Multa lume s-a intrebat de ce am trimis Codul Fiscal la Parlament si nu am spus nimic. Este nevoie pentru o astfel de lege de o dezbatere pe mai multe fațete,de o dezbatere aprofundată la care sa participe toți actorii implicaţi. În Parlament, nu au avut loc aceste dezbateri”.

Acesta a ținut să motiveze retrimiterea Codului Fiscal în Parlament și a explicat de ce făcut acest  lucru. Deși în prima etapă, Codul Fiscal nu fusese discutat în dezbateri publice, în cea de-a doua etapa Iohannis spune că dezbaterile publice pe tema acestuia au întrecut așteptările lui.

”Primul a fost legat că după părerea mea nu avusese loc o dezbatere publică aşa cum se cuvine. Codul Fiscal este una din legile foarte importante. În Parlament nu avusese loc o dezbatere. Am considerat că aşa nu este bine. Dezbaterea după retrimitere a fost după aşteptări.

Al doilea motiv a fost legat de responsabilitate. Am vrut să se analizeze foarte bine şi să se ajungă la concluzia potrivită, având în vedere că relaxarea fiscală am considerat-o abruptă. Nu am considerat că este rolul meu să spun ce măsuri trebuie să rămână şi ce măsuri nu este bine să rămână în vigoare. De aceea nu am apărut în această dezbatere intenţionat. Am vrut ca acest lucru să facă specialiştii. Sunt foarte mulţumit de modul în care a decurs dezbaterea publică”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*