Ultimele Știri

Klaus Iohannis a câștigat alegerile în Republica Moldova

Cei peste 35.000 de mii de cetățeni români care au votat în Republica Moldova au votat în proporție de 75% cu Klaus Iohannis.

Biroul Electoral Central anunța la ora 21.00 că 35.630 de cetățeni români și-au exprimat votul la toate cele 21 secții de votare din Republica Moldova, cu peste 13 mii mai mult decât au participat la alegerile din primul tur. Conform ultimelor date, Klaus Iohannis a acumulat mai mult de 75% dintre voturi, în tip ce Victor Ponta nu a luat nici cele peste 9.000 de voturi din primul tur al alegerilor prezidențiale.

După numărarea celor două treimi din numărul total al buletinelor de vot din Basarabia, 18.106 de români au votat cu Klaus Iohannis, în timp ce Victor Ponta a acumulat doar 5.655 de voturi. Raportul procentual este de 76% la 26%, însemnând că nu toate voturile moldovenilor pot fi cumpărate cu ceasuri sau bani, precum au fost acuzați cei din stânga Prutului acum două săptămâni pentru că au votat în majoritate cu Victor Ponta.

Citește și Mită electorală în Republica Moldova

Chiar dacă candidatul PSD a fost susținut vehement de Partidul Democrat de la Chișinău, cetățenii români s-au mobilizat mai mult ca niciodată pentru a se prezenta la secțiile de votare din Republica Moldova, iar rezultatele au confirmat faptul că frații noștri de peste Prut nu se diferențiază de cele din restul diasporei, iar situația politică actuală le este binecunoscută.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*