Ultimele Știri

Kim Jong-Un, laureat al unui premiu pentru pace și justiție: ‘Ar trebui onorat pentru lupta sa’

Kim Jong-Un, laureat al unui premiu pentru pace și justiție în Indonezia

Kim Jong-Un

Fiica primului preşedinte indonezian, Sukarno, a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong-Un a fost desemnat laureat al unui premiu pentru pace şi justiţie, şi a desemnat drept ‘propagandă occidentală’ criticile aduse privind încălcări ale drepturile omului și atrocităţi comise în Coreea de Nord.

Rachmawati Sukarnoputri a confirmat că liderul coreean va primi în luna septembrie premiul ‘pentru pace, justiție și umanitate’ al Fundației educative Sukarno.

Premiul Sukarno, decernat unor lideri politici pentru promovarea independenței și dezvoltării, i-a fost atribuit în 2001 bunicului lui Kim Jong-Un, Kim Il-Sung, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene, care a condus țara din 1948 și până la moartea sa, în 1994.

‘Kim Jong-Un ar trebui onorat pentru lupta sa împotriva imperialismului neocolonialist. Afirmațiile privind încălcări ale drepturilor omului sunt false. Totul nu este decât propagandă occidentală’, a declarat Rachmawati Sukarnoputri, care conduce fundația.

Tatăl său, primul preşedinte al Republicii Indonezia, a cărei independență a proclamat-o în 1945, a stabilit relaţii cu Coreea de Nord în anul 1950. De atunci, Jakarta întreține o relație deschisă cu Phenian, în luna aprilie primind vizita unei delegații nord-coreene cu prilejul unui eveniment internațional.

Printre laureații Fundației Sukarno mai figurează Mahatma Gandhi, părintele independenței Indiei, și Aung San Suu Kyi, opozanta din Myanmar câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*