Ultimele Știri

Kim Jong-un l-a refuzat pe Vladimir Putin

Kim Jong-un

Fastuoasa paradă militară organizată cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial se va desfășura fără multașteptatul lider nord-coreean Kim Jong-un și mulți alți șefi de stat.

După ce liderii europeni au convenit pentru boicotarea festivităților de 9 mai organizate de Federația Rusă, iar invitațiile lui Vladimir Putin au fost acceptate doar de câțiva președinți, care se află în relații bune cu Kremlinul, cel mai așteptat om în cadrul acestor evenimente festive era Kim Jong-un, care însă nu va mai putea fi prezent.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunțat astăzi că printre liderii care vor lua parte la parada militară de 9 mai nu va fi și Kim Jong-un, deși acum câteva zile confirmase acceptul invitației lui Vladimir Putin.

În acest an, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la victoria împotriva regimului nazist german în al Doilea Război Mondial, Rusia se laudă că va organiza cea mai mare paradă militară din perioada postsovietică, la care vor participa 15 mii de soldați, 143 de avioane și elicoptere, peste 200 de echipamente și instalații de tehnică de luptă.

De 9 mai, La Moscova vor veni doar președinții din China, Cehia, Cipru, Azerbaijan, Venezuela, Cuba, Palestina, premierii din Slovacia, Grecia, Islanda, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Norvegia, Bosnia-Hertegovina, în timp ce marii absenți vor fi Angela Merkel, președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, premierul britanic David Cameron și şeful de stat polonez Bronisław Komorowski.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*