Ultimele Știri

Kievul și separatiștii se acuză reciproc de încălcarea armistițiului

Liderii separatiştilor de la Doneţk, fieful rebelilor din estul Ucrainei, au acuzat sâmbătă forţele guvernamentale că au încălcat armistiţiul intrat în vigoare cu o zi înainte. La rândul său, Kievul a acuzat rebelii proruşi că au tras asupra poziţiilor armatei. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, s-a declarat încrezător că integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei vor rămâne inviolabile, relatează Interfax Ucraina.

Ieri (vineri), la ora 21.00, au fost mai multe tiruri de rachetă la periferia Doneţkului, precum şi un convoi de armament greu care venea din Zaporijjia”, o regiune vecină cu Doneţk, a declarat pentru AFP Vladimir Makovici, un oficial din cadrul Parlamentului separatist. Armistiţiul a intrat în vigoare vineri, la ora 18.00 (18.00 ora României), după un acord încheiat la Minsk între Kiev şi rebeli.

La rândul său, Kievul a acuzat sâmbătă rebelii proruşi că au tras asupra poziţiilor armatei. „Vineri au fost 28 de focuri de armă împotriva poziţiilor forţelor ucrainene, dintre care zece după intrarea în vigoare a armistiţiului”, a declarat purtătorul de cuvânt militar ucrainean, Andrii Lisenko, în cursul unei întâlniri cu presa.

Aceste tiruri au avut loc în regiunile Doneţk şi Lugansk, două bastioane ale separatiştilor proruşi, potrivit acestui purtător de cuvânt.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*