Ultimele Știri

Kievul anunță că Rusia ar putea relansa ofensiva

ucraina

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe aliații occidentali în privința atitudinii Federației Ruse.

”Rusia atentează la independenţa Ucrainei şi ar putea lansa o nouă ofensivă în estul ţării”, a acuzat premierul ucrainean, într-un interviu acordat Associated Press.

Potrivit oficialului, Rusia nu este interesată de soluţionarea conflictului cu forţele separatiste. Mai mult, şeful executivului de la Kiev a îndemnat comunitatea internaţională să facă front comun pentru a respinge agresiunea Moscovei.

Autorităţile de la Kiev au acuzat în repetate rânduri Rusia de implicare directă în conflictul militar din regiunea Donbas, soldat cu peste 6.000 de morţi. De cealaltă parte, Kremlinul a negat de fiecare dată aceste informaţii.

Însă cu toții am observat că separatiștii sau insurgenții proruși cum mai sunt numiți fac parte din armata rusă și execută ordinele de la Kremlin. Rusia a finanțat și a dotat cu armament greu soldații separatiști din estul ucrainei. Într-un documentar agenția VICE a scos la iveală faptul că sute de tineri soldați ai Federației Ruse și-au pierdut viața.

 

Minciunile Kremlinului nu ar trebui să țină de cald Europei, nici măcar gazul ieftin de la Gazprom. Pentru această greșeală Europa va plăti un preț foarte scump. Cuvântul rușilor nu valorează ‘doi lei’ și asta s-a văzut clar prin anexarea Crimeei și destabilizarea pe o perioadă lungă de timp a Ucrainei.

Rusia alege mereu calea războiului hibrid pentru a împiedica țările vecine să fugă din sfera sa de influență. Aici putem oferi exemple clare precum, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Ucraina are nevoie urgentă de sprijin financiar internațional, iar țările UE și SUA trebuie să doteze și să modernizeze armata ucraineană, dacă ne dorim o Europă sigură și unită.

Rusia nu se mulțumește doar cu ocuparea unor altor state ci finanțează puternic partide politice de extremă cum ar fi Jobick (Ungaria), Syriza(Grecia), Podemos(Spania), Frontul Național (Franța), Ataka(Bulgaria) Partidul Libertății(Austria) și multe partidulețe din țările baltice unde există o puternică influență prorusă.

Prin aceste acte Federația Rusă slăbește Uniunea Europeană și încet, încet, va ajunge să o manipuleze după bunul plac.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*