Ultimele Știri

Kelemen Hunor acuză România că încalcă de foarte multe ori drepturile maghiarilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prezent astăzi la o serie de  manifestări comemorative în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad, a declarat că  România „încalcă” drepturile maghiarilor de păstrare a identităţii naţionale, precizând că există legi care nu sunt respectate, precum Legea învăţământului sau cea privind folosirea limbii materne în Justiţie.

„De foarte multe ori  România încalcă, nu aplică legislaţia. Nu aplică Legea învăţământului, în care scrie cum ar trebui să funcţioneze Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş. Conducerea Universităţii nu respectă legea. Nu sunt aplicate prevederile legislaţiei în ceea ce priveşte folosirea limbii materne în Justiţie. Că tot timpul se găsesc fel de fel de motive: că nu sunt bani de interpreţi, traducători şi aşa mai departe”, a spus Kelemen Hunor.

În cadrul conferinței de presă, președintele UDMR a  amintit că în  România sunt foarte multe legi unde sancţiunile nu sunt bine gândite, iar  instituţiile  care nu respectă drepturile legale ale minorităţilor, ar trebui să fie sancționate.

Chestionat dacă mai poate miza la alegerile prezidenţiale pe voturile românilor, în contextul în care promovează intens ideea de autonomie a Ţinutului Secuiesc, Kelemen Hunor a spus că proiectul de autonomie nu lezează interesele majorităţii.

„După 25 ani, România s-a schimbat, de aceea considerăm că relaţiile între români şi maghiari trebuie întărite. Sunt necesare soluţii prin care maghiarii să poată spune că sunt mulţumiţi cu ce oferă majoritatea, statul român. Vrem să obţinem garanţii reale în plus, printr-o nouă legislaţie plecând de la o nouă Constituţie”, a afirmat Kelemen Hunor.

Comentarii prin Facebook

5 Comentarii on Kelemen Hunor acuză România că încalcă de foarte multe ori drepturile maghiarilor

  1. Este din guvernul de la budapesta? ponta si ciuma rosie stie ceva despre subiect? sau nu vrea sa stie? psd- vrea presidentia ROMANIEI?

  2. Asta-i urmarea tiganiei(compromisului) pe care Besescu l-a facut cu ungurii. Urmeaza un adevarat CIRC .

  3. Persus Montanus // 7 octombrie 2014 at 0:01 // Răspunde

    Nu va exista alta Constitutie, actuala e foarte buna. Romanii nu vor vota niciodata un referendum de schimbare a Constitutiei Romaniei in favoarea isteriei iredentiste a unor politruci ieftini ca acest Hunor.

  4. E timpul ca de la anul sa terminam odata cu acesti mojici care se tot aciuesc pe la guvernare de 24 de ani.

  5. mariea2001 // 1 mai 2015 at 10:20 // Răspunde

    Ce tupeu!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*