Ultimele Știri

Justiție – Da, DNA – Ba! Suplimentul bugetar pentru DNA a fost respins

Bugetele Ministerului Justiţiei şi bugetul Ministerului Public pe 2015 au fost aprobate, astăzi, de comisiile reunite de buget din Camera Deputaţilor şi Senat, iar amendamentul privind suplimentarea sumelor pentru DNA a fost respins.

Bugetul Ministerului Justiţiei pe 2015 va fi de 2,7 miliarde de lei, cu 21,7% mai mic decât cel din 2014, după ce comisiile reunite de buget l-a aprobat. Deasemenea a fost aprobat și bugetul Ministerului Public pe 2015, fiind de 709 milioane de lei.

Totuși parlamentarii au respins amendamentul referitor la suplimentarea bugetului DNA cu 13,5 milioane de lei, precizând că suplimentul nu se poate face din fondul de rezervă al guvernul, care este de doar 8 milioane de lei.

Astfel, Direcţia Naţională Anticorupţie va avea anul viitor un buget de numai 22 milioane euro.

Deși a declarat Tiberiu Nițu că nu sunt suficiente resurse pentru DNA, bugetul Ministerului Justiției a fost suplimentat de aproximativ 2 milioane de lei pentru activitatea avocaţilor din oficiu.

Săptămâna trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că în proiectul de buget pentru 2015, publicat de Ministerul Finanţelor Publice, nu pot fi identificate fondurile alocate pentru instituţie, ci acestea sunt incluse în cele pentru Ministerul Public, instituţie care ar urma să aibă un buget cu 31,94% mai mic decât cel din 2014. 

Conducerea DNA a solicitat iniţial un buget pentru 2015 de aproximativ 25 de milioane euro, în comparaţie cu un buget de 20 milioane de euro aferent anului 2014, luând în considerare fondurile minime necesare bunei funcţionări a activităţii instituţiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*