Ultimele Știri

Justiția e oarbă! Super-milițienii și abuzurile asupra cetățeanului

politie

În ultima perioadă am avut parte de o serie de scandaluri, mai mult mediatizate decât altele, unde actorii principali au fost polițiștii și violatorii. 

De multe ori aplicarea legii se face după cum vrea mușchiu’ organului, totul în detrimentul cetățeanului. Cel mai bun exemplu îl avem în cazul polițistului Marius Maghiari, care a mușamalizat un accident rutier. Maghiari a lovit o femeie în trafic și a avut grijă să nu se afle nimic, în ajutor i-au sărit alți 7 colegi pentru a ascunde fapta. Dl. Maghiari a fost beat? Nu știm? A făcut testul alcoolemiei când a vrut mușchii lui. Astăzi, toți sunt judecați în libertate. De ce?

A dus victima la spital și s-a interesat de situația sa. Serios? Justiția e oarbă!

După ce milionarul turc, Ataș, a lovit un polițist de la Brigada Rutieră, toată presa a sărit în aer. Da, era normal. Dar milițienii tot milițieni rămân. Acum vor să devină super-polițiști, iar cei care se vor atinge de ei să primească nici mai mult nici mai puțin de 16 ani de închisoare.

Milițianul șef, Gabriel Oprea, a anunțat imediat luarea unor măsuri pentru înăsprirea pedepselor pentru ultraj.

Pentru asta a fost elaborat un proiect de modificare a două articole din Codul Penal, respectiv, articolul 257 – Ultrajul şi Articolul 279 – Ultrajul judiciar. Astfel, în cadrul faptelor de ultraj, pedepsele pentru vătămare corporală din culpă se vor majora de la 4 ani şi 6 luni de închisoare, la 5 ani.

Citește și:Ponta şi Oprea consolidează statul poliţienesc

În cazul faptelor cu intenţie, pentru vătămare corporală gravă, pedepsele vor creşte de la nivelul situat între 3 şi 10 ani de închisoare, la 16 ani şi 8 luni de închisoare, după modificarea Codului Penal. Totodată, proiectul de modificare include majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de funcţionari publici care îndeplinesc funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Gabriel Oprea mai are puțin și cere imunitate pentru polițiști, că de, e în interesul național. 

V-am promis că vorbim și de violatori. Violatorii de la Văleni nu stau ei liberi și liniștiți pe stradă doar dintr-o greșeală judiciară. Presa locală afirmă că șeful IPJ Vaslui Mihai Carp este rudă cu doi dintre cei 7 violatori și cu săteanul care amenința jurnalistele cu viol în grup. Mihai Carp păstorește poliția vasluiană de 15 ani, iar violul este la el acasă.

Ești jurnalist, mă? Mă piș pe tine!

Reporterul Ștefan Mako a fost bătut de polițiștii din Centrul Istoric pentru că i-a filmat când îl băteau pe alt bărbat. Jurnalistul documenta de câteva luni procesul unui polițist acuzat că a omorât în bătaie un parcagiu, în contextul unui val de plângeri și anchete pentru abuzuri la Poliția Centrului Istoric și Secția 10 din București.


Jurnalist bătut de poliţişti în Centrul Vechi… de sassyteeth

Tânăr împușcat în cap de polițiștii locali

Un grup de activiștii se deplasau pe o stradă din centrul Bucureștiul, puțin mai vocali, fapt ce a declanșat revolta a doi polițiști locali. În loc să își facă datoria, cei doi polițiști se luptau cu telefoanele hipsterilor. Cum să filmezi organul? Acest eveniment s-a soldat cu împușcarea unui activist în cap. Pur și simplu i-a pus pistolul la cap și a tras trei focuri. Bravo! Asta e legea în România, pentru unii ciumă, pentru alții mumă.

Ne întoarcem la Vaslui – Cazul Pungești

Aici putem vorbi de cel mai mare abuz din istoria postdecembristă. Aici nu vorbim despre violatori, ci despre oameni demni, care și-au apărat pământul chiar cu prețul vieții dacă era cazul. Zeci de oameni și copii au fost rupți cu bătaia de jandarmii generalului Oprea. Sătenii din Pungești nu au vrut gaze de șist, nu au vrut apă contaminată și dezastru în ograda lor.

 

Pentru asta au fost recompensați cu teroare, bătăi, amenzi și procese prin tribunale. Asta e justiția din România. Abuzurile sunt la ele acasă, dar sunt văzute doar dintr-o parte.

Sunt create mega-structuri și super-polițiști, dar cu cetățeanul ce facem, el nu are drepturi?

Citește și: VIDEO – Abuzuri: Suspect aruncat și înghesuit în porbagaj de polițiștii din Călan

Violează polițiștii drepturile cetățenilor? Dreptul la liberă exprimare…

Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile, conform Constituției României. 

Serios? Dacă veți ieși la o manifestație de stradă, chiar și ca jurnalist, vă puteți trezi aruncat în dubă de milițieni. Vrei să protestezi? Stai liniștit, vei fi aplaudat cu o amendă de nu poți să o duci, de asta se ocupă super-milițieni. Bineînțeles în 90% din cazuri, cei care contestă amenzile câștigă în instanță în fața Jandarmeriei Române. În România a avut loc de curând o acțiune unionistă. Sute de tineri au mers pe jos de la Chișinău la Iași și mai apoi la București să ceară UNIREA celor două state românești. 

Pentru marșul de la Universitate către Palatul Cotroceni, unul dintre organizatori a primit o amendă de 10.000 de lei. Lupți pentru împlinirea unui ideal milenar al poporului român iar statul îți dă o amendă uriașă. Să o plătească Ponta sau Iohannis pentru că tot și-au mărit salariile. Și așa cetățenii fac treaba în locul lor. 

Asta e România în care trăim. Avem legi pentru unii și legi pentru alții!


cojanCitește și: VIDEO: Momentul împușcării activistului în cap de polițistul comunitar

 


abuzuriCitește și: FOTO/VIDEO: Abuzuri, rețineri și amenzi de mii de lei pentru manifestanții de la Marșul pentru păduri


Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*