Ultimele Știri

Justin Capră, un geniu prea puțin cunoscut

„De meserie, eu sunt român, iar la asta eu nu voi renunţa niciodată, chiar dacă cei din jur te privesc ca pe un tataie ţicnit.“ – Justin Capră

Virgilius Justin Capră, a fost un geniu al nației române, un om care a preferat să fie mai presus de toate un bun român. Justin Capră s-a stins din viață, luni, la 82 de ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Era cunoscut ca un om tăcut și modest, vizionar și geniu al inventicii  românești. A lucrat alături de personalități de renume mondial precum Henri Coandă și Karlo Johann Wilde în domeniul antigravitației. 

România este cunoscută ca țara care nu își respectă valorile. La rândul său Justin Capră și-a trăit în sărăcie ultimii ani din viață, fiind uitat de autorități și reprezentanții statului.

Justin Capră este inventatorul celebrului rucsac zburător, invenție furată de americanii de la NASA pentru a fi utilizată de cosmonauți în deplasările intercapsulare. 

ca1

Inventatorul Justin Capră  s-a născut în 22 februarie 1933 la Măgureni, județul Prahova. A fost un profesor și inginer român care și-a dorit să învingă mentalități și idei preconcepute. Acesta ne-a lăsat moștenire invențiile sale: rucsacul zburător, triciclul electric Oblio și Troty, cea mai mică mașină din lume – Soleta (cu un consum de 0.5l/100km),primul rachetonaut, automobilul cu motor de avion VIRGILIUS și multe altele.

Profesorul a mai lucrat cu Ion Purica la o lucrare de fizică fundamentală și cu  academicianul Eugen Macovschi în problema viului. A primit diferite distincții și premii importante precum: Premiul Arca, Premiul Ifia Eco pentru cea mai bună invenție ecologică – Triciclu electric sau hibrid, împreună cu Marian Velcea; Diploma Eureca Gold Medal pentru Electric or hybrid tricycle, împreuna cu Marian Velcea; Diploma Salonului Internațional de invenții de la Geneva și multe altele.

image-2015-01-19-19143891-70-justin-capra-inventator-prolific-controversat

Justin Capră are un portofoliu ce cuprinde 114 invenții, dintre care 72 sunt prototipuri de autoturisme cu consum foarte mic, 7 aparate de zbor și 15 motoare neconvenționale.

În 1955, construiește un automobil Virgilius cu două roți, prima invenție omologată ca atare; echipat cu un motor de avion, de 105 CP, vehicul ce atingea 300 km/oră și cântarea 250 kg.

În 1956, realizează prima versiune brevetată a „rucsacului zburator”, invenție ce va fi furată – cu ajutorul lui, ajungând să fie brevetată șapte ani mai târziu de către americani. După ce parașutistul Vasile Sebe s-a prăbușit cu primul rucsac, savantul Henri Coanda i-a sugerat să schimbe combustibilul la cea de-a doua variantă a „rucsacului zburator”, realizat și încercat cu succes de către același parașutist, în 1958. Aparatul, expus o vreme la Muzeul Tehnic din București, nu a intrat niciodată în producția de serie. În SUA, în schimb, după obținerea brevetului de invenție, în 1962, pentru un aparat identic cu cel gândit și realizat de Justin Capră, acestea au intrat în producția de serie, fiind folosite în operațiuni dificile de către politiști, militari și pompieri. În 1968 realizează rucsacul-zburător, varianta cu perhidrol. Zbor reușit încercat de același Vasile Sebe.

RucsacCapra

În 1958, marele inventator a realizat primul ”rachetonaut” și a cerut sprijin americanilor deoarece oamenii de știință români nu-l puteau ajuta. Cu ”rachetonautul” s-a lansat de la Ambasata SUA din România, dar când a coborat la sol a fost arestat de un grup de securiști și acuzat că ar fi încercat să fugă din țară cu ajutorul unui dispozitiv zburător.

În 1961 inventează ”cutia neagră” – despre care ne spune, cu emoție, că a conceput-o în anul în care i s-a născut fata – este un dispozitiv ce poate să reducă parțial gravitația corpurilor, invenție ce i-a atras atenția lui Henri Coandă, cu care a colaborat în diferite proiecte.

JustinCapra_virvas10a

În 1968, realizează o aerodină cu decolare și aterizare verticală, aparat de zbor performant, care nu va fi introdus niciodată în fabricatie.

”Automobilul este o crimă. Automobilul nu şi-a atins scopul. Automobilul are scopul să ne transporte. Dar nu ne transportă pe noi, se transportă pe el. O mie de kile ca să transporte 70-80 de kile, şi dacă punem cap la cap toate conversiile, rezultă 2% randament şi 98% distrugerea atmosferei. Şi avionul la fel. Va trebui să ne apropiem de natură. Dacă nu ne apropiem de natură vom pieri”, afirma inventatorul Justin Capră.

În 1973 creează prima Soleta, cea mai mică maşină din lume, urmată de o serie de prototipuri, diferite între ele prin greutate, viteză maximă şi consum de benzină la suta de kilometri. Construieşte mai multe prototipuri de maşini şi motorete alimentate de acumulatori, preocupându-se, în special, de creşterea randamentului şi scăderea greutăţii.

ok_95020

”Eu sunt de aici și trebuie să demonstrez ce se poate face într-o țară unde se zice că nu se poate”, spunea inventatorul. 

Justin Capră a avut ocazia să lucreze în laboratoare și institute din Germania, Italia sau SUA, dar a preferat să rămână în România, s-a încăpățânat să ne demonstreze că și aici se poate, indiferent de mentalități și preconcepții. 

P5070040

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*