Jurnaliștii Sky News susțin în continuare că reportajul este real

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 august 2016
  • Social

Jurnaliştii Sky News susțin în continuare că reportajul în care prezentau că în România se face trafic cu arme de asalt este real. Procurorii DIICOT au început o anchetă împotriva lor, aceștia urmând să dea declarații.

Reporterul Stuart Ramsay a spus că a avut alături de el un consilier militar care l-a asigurat că armele prezentate de presupușii traficanți sunt de asalt.

Contactele noastre au dus spre un român care era membru al familiei unei bande de infractori. Nu am avut niciun motiv sa cred că nu era cine pretindea că e. Am avut cu mine un consilier militar, scuze, un fost militar, care era paznicul meu, care a fost soldat. A confirmat că armele erau arme militare şi oamenii cu care ne-am întâlnit aveau experienţă militară”, a spus Stuart Ramsay pe 9 august la Digi24.

Judecătorii de la Curtea de Apel București consideră ca reportajul fals despre traficanții de arme din România aduce prejudicii țării noastre și afectează securitatea națională.

Spre deosebire de jurnaliști, românii care au apărut în reportaj recunosc că acesta este un fals.

”Mi-a scris pe o hârtie niște întrebări pe care eu urma să le transmit oamenilor mei. Întrebări la care ei ofereau şi răspunsurile. Ca să pară cât mai real acest documentar, ni s-a cerut acest lucru. Adică să fie mascaţi şi să poarte cât de cât haine militare”, a spus unul dintre suspecții români.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *