Ultimele Știri

Jurnalista din Ungaria care a lovit imigranți va fi anchetată penal

ungaria cameraman

Femeia cameraman de la un post ungar de televiziune a fost filmată lovind imigranţi, inclusiv copii, în timp ce fugeau de poliţie, în cursul tulburărilor care au avut loc la Roszke, în sudul Ungariei. În urma difuzării materialului video femeia a fost concediată. 

Jurnalista din Ungaria care a lovit cu piciorul imigranți care traversau frontiera Ungariei va fi anchetată penal, au anunţat joi autorităţile ungare, citate de France Presse.

Faptele cameramanei de la o televiziune ungară, Petra Laszlo, apar într-o înregistrare video şi au stârnit valuri de indignare în ţara sa dar şi în străinătate. Clipul a devenit viral în câteva ore.

Un ‘zid al rușinii’ pe Facebook, care include fotografii, imagini video și comentarii cu privire la incident, a primit susținerea a mii de internauți.

Totul s-a întâmplat în timp ce refugiaţii care încercau să treacă graniţa în Ungaria erau opriţi de poliţişii din Roszke. Câteva sute au reuşit să străpungă cordonul. Printre ei şi un bărbat cu un copil mic în braţe. În timp ce un poliţist a încearcat să-l oprească, operatoarea TV i-a pus piedică, iar bărbatul s-a prăbuşit cu copil cu tot. Nu a fost singurul gest reprobabil al jurnalistei. A mai călcat doi copii în picioare care căzuseră.

Postul de televiziune N1TV, apropiat al partidului Jobbik, a concediat-o imediat pe angajată, fără preaviz, ‘pentru comportament inacceptabil’.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*