Ultimele Știri

Jurnalist bătut de polițiști în Centrul Vechi

Jurnalistul Ștefan Mako de la Casa Jurnalistului a fost bătut, luni seară, de doi polițiști din Centrul Vechi al Capitalei, atunci când a încercat să îi filmeze în timp ce loveau o persoană.

Ștefan Mako a fost bătut de polițiști chiar în timp ce investiga abuzurile în serviciu ale supraveghetorilor ordinii publice. Întâmplarea pretrecută la începutul acestei săptămâni a început când jurnalistul făcea o investigație despre cazul unui parcagiu care fusese omorât în bătaie de un alt polițist, tot în Centrul Vechi, și a asistat la brutalizarea fără motiv a unui bărbat de către cei doi polițiști, fiind apoi și el ținta agresiunii.

Politistii l-au legitimat inițial pe Ștefan Mako, apoi i-au luat mobilul, i-au șters filmarea și l-au dus la Poliția Centrului Vechi, unde a fost agresat și amenințat, susține el. În cele din urma, jurnalistului i s-a dat drumul.

„Mă trezesc în secția de poliție, îmi țiuie o ureche, cred că am luat un pumn, pac și din cealaltă parte, îmi ia de geaca și ma trântește de perete, apoi mă lovește în coaste cu pumnul. Polițiștii urlă la mine de parcă aș fi omorât pe cineva. Îmi scot cu greu legitimația de jurnalist, brunetul o ia și o aruncă de perete: «Ești jurnalist, mă? Mă p.. pe tine!»”, a povestit Ștefan Mako pe site-ul casajurnalistului.ro.

În sectia de poliție el a continuat să fie agresat de alți polițiști și la un moment dat unul dintre oamenii legii l-a scuipat în ochi. După încheierea unor formalități, Ștefan Mako a mers la spital unde a obținut un certificat medico-legal care atestă agresiunile fizice.

„Am mers la spital și am așteptat cinci ore, alături de alți bătuți, să ne bage un doctor în seama. Verdictul este „traumatism toracic închis”, a încheiat jurnalistul.

Ștefan Mako urmează să depună o plângere împotriva celor doi polițiști care l-au agresat, dar și împotriva șefului secția de poliție din Centrul Vechi, Eduard Mardare.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Jurnalist bătut de polițiști în Centrul Vechi

  1. Acestea sunt metodele comuniste ! Bine ati venit in epoca ceausista !!!!!!!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*