Ultimele Știri

Jurnal de Front: VIDEO – Cum arată teatrul de război din estul Ucrainei

ucraina

Războiul din Ucraina pare fără de sfârșit în urma unei săptămâni de foc intens între armata ucraineană și separatiștii ruși. Luptele nu contenesc în zonă de mai bine de o săptămână, iar pactul de la Minsk devine încet, încet, doar o foaie de hârtie. 

În data de 03 iunie aproximativ 500 separatiști au luat cu asalt localitatea Marinka. Forțele ATO ale Ucrainei au respins atacul, dar situația în zonă a rămas tensionată. Armata ucraineană a anunțat că cinci soldați au fost uciși și alți 39 au fost răniți în luptele de la Marinka.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 6 iunie trupele ruso-separatiste au tras mai mult de treizeci de ori asupra pozițiilor militare ucrainene. Separatiștii ruși au folosit artilerie și sisteme multiple de lansare de rachete, deși utilizarea acestora a fost interzisă prin pactul de la Minsk.

„Situația din zona ATO rămâne stabilă dar tensionată. Grupările armate ilegale continuă să încalce acordul de la Minsk, folosind armamentul greu. În timpul zilei de 6 iunie, separatiștii au folosit mortiere de 5 ori, de 9 ori artilerie și 5 atacuri cu rachete MLRS Grad”, – a declarat purtătorul de cuvânt al ATO.

07-06

Cele mai  fierbinți puncte rămân în zona orașelor Gorlovka, Donețk și Marinka.

Sâmbătă, 6 iunie, la aproximativ ora 15:00 din direcția aeroportului din Donețk militanți au tras circa zece obuze de 125 mm, fapt ce a declanșat riposta armatei ucrainene. Armata ucraineană a răspuns la rândul său atacurilor și a bombardat orașul Donețk de mai multe ori, fiind distrusă o piața și mai multe locuințe, de unde erau lansate atacurile separatiștilor.

În urma bombardamentelor ucrainene o persoană a fost rănită. În direcția Mariupol au avut loc 6 încălcări de încetare a focului de către forțele separatiste.

„Am avut doar o zi de luptă intensă dar nu am pierdut nici un militar, doar opt au fost răniți”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ATO .

La această oră luptele și bombardamentele au încetat, dar pe frontul din estul Ucrainei se pare că nici un pact sau înțelegere nu are vreo valoare reală. 

11_main

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*