Junker: Nu trebuie stopată migrația, închiderea frontierelor UE ne-ar costa 3 miliarde de euro pe an

  • Adrian Marinescu
  • 20 ianuarie 2016
  • Externe
merkel junker

Jean Claude Junker continuă în același ritm cu care ne-a obișnuit pe tema imigranților, deși politicile impuse de acesta și acoliții săi s-au dovedit ineficiente. A propus și impus cote obligatorii statelor membre,  dar niciun imigrant nu dorește să vină în țările din fostul bloc sovietic.

Junker și acoliții săi au reușit mai degrabă să distrugă sistemele sociale din țările occidentale, nu să vină cu soluții. Potrivit acestuia, stoparea fluxului de migranți din Orientul Mijlociu și Africa ar produce pierderi de circa 3 miliarde de euro anual.

„Unul după altul, închidem granițele și odată ce acestea sunt închise toate, vom vedea că efectul economic este imens”, a declarat Juncker în Parlamentul European de la Strasbourg.

„Dacă vom închide granițele, piețele interne vor avea de suferit … apoi într-o zi vom fi mirați de ce?”, a spus Junker, avertizând despre viitorul monedei euro.

Deși 3 miliarde de euro este o sumă relativ modestă din punct de vedere comercial, deoarece schimbul anual cu mărfuri între cele 28 de state membre ale UE se ridică la 2.800 de miliarde de euro, Juncker și cancelarul german Angela Merkel sunt tot mai speriați de închidere granițelor de către statele membre Schengen. 

Angela Merkel și Jean Claude Junker lansează tot felul de șantaje la adresa statelor membre UE, în speranța că vor reuși să își păstreze politicile economice, anti-naționale și migraționiste.

Într-o tactică șoc aparent pentru a combate reacții naționaliste puternice legate de migrație, Juncker a avertizat săptămâna trecută în prima sa conferință de presă din 2016 că cetățenii ar găsi greu locuri de muncă și a mai spus că moneda euro „nu ar mai avea niciun sens”, într-o Europă în care oamenii nu ar mai putea circula liber.

Merkel a numit Europa drept „vulnerabilă” și că soarta monedei euro este „legat direct” de rezolvarea crizei imigranților.

Mai multe guverne naționale au folosit puterile de urgenta în temeiul Tratatului Schengen pentru a restabili controalele la frontieră cu țările vecine ale UE, ca răspuns la călătoriile haotice ale aproximativ 1 milion de persoane care solicită azil de anul trecut. Majoritatea imigranților au intrat în Europa prin Grecia. Aceste evenimente au făcut tratatul de la Dublin un nonsens, deoarece oamenii trebuie să ceară azil în primul stat UE care intră. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *