Ultimele Știri

Jungla din Calais: Oraşul imigranţilor, pus la pământ cu buldozerele

jungla

Autorităţile franceze au decis să demoleze tabăra construită de imigranţi la marginea oraşului Calais. Cei mai mulţi dintre imigranţi şi-au petrecut ultimele săptămâni adunându-şi lucrurile, însă nu toţi au fost încântaţi de decizia luată de autorităţile franceze.

În timp ce buldozerele demolau campusul de refugiaţi, o parte dintre aceştia protestau vehement pentru că, spun ei, le este teamă de cum vor fi trataţi de acum încolo. Poliţia a intrat cu buldozerele în „Jungla din Calais”, lasând în urmă o imagine dezolantă, de zeci de km acoperiţi de gunoaie şi resturile lăsate în urmă de miile de imigranţi care au stat aici în ultimele luni.

Săptămâna trecută, autorităţile au spus că vor distruge zona în care aproape 6000 de imigranţi şi-au pus corturile. Însă, o parte dintre ei sunt nemulţumiţi de decizie.

„I-am rugat frumos să ne lase mai mult timp la dispoziţie pentru a găsi o altă zona unde să putem muta casele, în siguranţă. Nu avem timp.”, a spus Mohammed Adam, un doctor din Sudan, care a stat în tabăra de refugiaţi.

Disperaţi, unii dintre ei şi-au cărat singuri barăcile din lemn în care trăiesc, disperaţi că vor rămâne fără acoperiş deasupra capului, la temperaturi scăzute. Autorităţile vor astfel ca imigranţii să fie mutaţi de lângă autostradă din motive de siguranţă. În fiecare zi, între 50 şi 150 de imigranţi ajung în Calais, iar de aici ajung în toate colţurile din Europa.

Planul autorităţilor franceze este să îi mute pe refugiaţi într-o altă tabăra, alcătuită din containere.

„Una dintre îngrijorări este numărul mare de femei şi copii. Refugiaţii nu resping noua tabără, însă aici pot veni maximum 55 de persoane pe zi, sub cifrele aşteptate”. Autorităţile vor să reducă numărul din „junglă” până la 2000 de oameni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*