Ultimele Știri

Juncker: În ritmul actual, repartizarea migranţilor între statele UE se va încheia în 2101

jean claude junker

Operaţiunile de distribuire a refugiaţilor în interiorul Uniunii Europene (UE) se vor încheia abia în 2101, în ritmul actual al repartizării între statele membre, a avertizat ironic, la Malta, preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, relatează AFP.

„Nu sunt deloc mulţumit de ritmul repartizării”, a declarat Juncker într-o conferinţă de presă, joi, după reuniunea liderilor europeni la Valetta.

Mai puţin de 150 de persoane – dintre cele 160.000 pe care UE a hotărât să le transfere din Italia şi Grecia către alte state europene – au fost efectiv mutate în ultimele săptămâni, a declarat preşedintele CE.

„Dacă vom continua în acest ritm vom termina în 2101″, a adăugat el. “Trebuie să accelerăm şi sper că aşa se va întâmpla”, şi-a exprimat Juncker speranţa.

Statele membre UE s-au angajat să primească, în decurs de doi ani, 160.000 de refugiaţi – sirieni, eritreeni şi irakieni – provenind din Italia şi Grecia, din aşa-numitele „hotspots” – centre în care sunt triaţi refugiaţii de „imigranţii economici”, la sosirea pe teritoriul UE.

Cote – exacte şi constrângătoare – de refugiaţi, care este obligatoriu să fie primiţi, au fost stabilite pentru toate statele UE, pentru o perioadă de doi ani, însă statele este necesar să notifice treptat locuri imediat disponibile, în vederea organizării primelor transferuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*