Jumătate dintre agențiile de turism din România funcționează ilegal

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 august 2016
  • Social

În România există în prezent 4.000 de agenții de turism și touroperatori, dintre acestea însă, mai mult de jumătate funcționează ilegal, nedeținând polițe de asigurare, conform Profit.ro.

Fără asigurare, turiștii riscă să rămână fără banii plătiți pe vacanță, în cazul în care agenția își oprește activitatea.

“Firmele de asigurare din România nu vor să facă polițe de asigure agențiilor de turism, pentru că ei consideră că riscul e foarte mare. Avem această problemă de ani de zile“, a declarat, joi, pentru News.ro, președintele ANT, Anca Pavel-Nedea.

Orice agenție de turism este obligată să încheie o poliță de asigurare împotriva insolvenței sau a falimentului și să facă dovada existenței acestei polițe. Aceste polițe acoperă despăgubiri de 10.000 de dolari, în cazul agențiilor de turism detailiste, fie 50.000 de dolari pentru touroperatori.

Polița de asigurare trebuie înnoită în fiecare an. Dacă o agenție de turism sau un touroperator s-ar închide, fără această asigurare, turiștii riscă să rămână fără banii plătiți pe vacanță, conform Profit.ro.

ANT trimite anual, prin poștă, notificări agențiilor de turism care nu dețin polițe de asigurare, însă acestea ignoră avertismentele și își continuă activitatea îna celași regim.

Autoritatea a retras acesta licențele a 20 de agenții de turism, cu nouă mai multe decât anul trecut, când au fost retrase 11 licențe de funcționare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *