Ultimele Știri

Județele din România cu cea mai mare rată de șomaj

Deși rata de șomaj a scăzut la nivel național, în luna septembrie, sunt încă județe în România unde aceasta depășește zece procente. Județul cu cei mai mulți șomeri ese Teleorman, acolo unde, de altfel, Liviu Dragnea candidează pentru postul de parlamentar.

Rata de șomaj a ajuns în luna septembrie la 4,77%, conform datelor oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cu toate acestea, în trei județe din țară, șomajul depășește 10 procente – este vorba de Teleorman (11,7%), Vaslui (11,5%) și Buzău (10,1%). Lucrurile nu stau mult mai bine nici în Dolj și Mehedinți (șomaj de 9,5 procente).

Sunt însă și județe unde rata de șomaj este aproape de zero. Acestea sunt Ilfov (rata șomajului este de 1,1%,) Timiș (1,1%) și Cluj (1,9%). În Capitală, șomajul este de 1,7%.

Comparativ cu luna precedentă, atât rata şomajului masculin, cât şi rata şomajului feminin au scăzut, la 5,11%, respectiv la 4,35%. În funcţie de mediul de rezidenţă, 123.151 şomeri erau din mediul urban şi 297.077 din mediul rural.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*