Ultimele Știri

Judecătorii unei dreptăţi bolnave. Cine sunt magistraţii cazului de viol din Vaslui

Au trecut opt luni de la întâmplarea violului din Vaslui, timp destul pentru luarea unor decizii judecătoreşti în privinţa unui caz de evident viol, în care erau acuzaţi 7 tineri. 

Cazul de viol din Vaslui a produs o serie de controverse, a avut un impact mai puternic decât ne-am fi imaginat la apariţia informaţiei acestui caz. În prima parte, părea să fie un caz de viol precum toate celelalte care au apărut în presă de-a lungul timpului. Ulterior, la câteva luni buni de la data violului, o ţară întreagă a început să reacţioneze.

S-au format tabere atât de partea violatorilor, cât şi de partea fetei traumatizate. În timp ce societatea vasluiană o marginalizează şi o consideră vinovată de stricarea „credinţei” celor 7 concetăţeni, şi mai ales de liniştea familiilor lor, români din diaspora i-au trimis fetei mesaje de încurajare şi i-au spus că nu este singură în mojlocul unei societăţi bolnave.

Şi-au recunoscut fapta şi au fost exoneraţi de vină

Primul magistrat care a luat o decizie în acest caz, a fost judecătorul Georgina Moldovan. Aceasta a considerat că este total justificabil ca trei dintre cei acuzaţi de viol, să fie exoneraţi de orice vină şi să se bucure din plin de libertate. De ce această decizie? Pentru că d-na Moldovan consideră că este de ajuns să îţi recunoşti vina pentru distrugerea vieţii unei fete, pentru a fi scutit de orice pedeapsă.

La o privire aruncată în trecutul doamnei judecător, Ştiripesurse.ro au descoperit că în 2014, înscrisă la un concurs pentru un post de inspector judiciar, aceasta este respinsă din motivul că nu îndeplinea criteriile de înscriere în concurs. Partea ironică este că aşa cum arată rezultatelor oficiale de la testarea scrisa din 7 septembrie 2014, judecatorul Moldovan este respins după ce obţine punctajul 0 (zero) la specializarea penal.

Asta nu a împiedicat-o ca la câteva luni distanţă să decidă eliberarea unor violatori, din simplul motiv că şi-au recunoscut vina.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*