Ultimele Știri

Judecătorii, furioși pe Raluca Prună: „Înalţii oficiali ai statului nu sunt simpli comentatori în Poiana lui Iocan”

raluca pruna

Ministrul Justiției, Raluca Prună, i-a ănfuriat pe judecători în urma afirmațiilor făcute cu privire la pensiile unora dintre magistrați. Aceștia îi cer să dezmintă informațiile și să „îşi asume cu onoare consecinţele acţiunilor sale”.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România îi cere Ralucăi Prună să dezmintă afirmaţiile propagate în mass-media, care au fost infirmate de date oficiale, „şi să îşi asume cu onoare toate consecinţele acţiunilor sale”.

De asemenea, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România anunţă că a solicitat, pe 4 octombrie 2016, Casei Naţionale de Pensii Publice să comunice câţi pensionari din magistratură, la nivel naţional, având pensii de serviciu, beneficiază de un cuantum lunar al pensiei de peste 10.000 de lei.

„Din verificările efectuate până în prezent, a rezultat că se infirmă declaraţiile Ministrului Justiţiei, d-na Raluca Alexandra Prună, şi că, în realitate, există o singură persoană cu o pensie de 32.725 de lei net, practic o situaţie excepţională. Deşi putem accepta o doză de exagerare în orice discurs politic, în cazul de faţă ea apare ca vădit disproporţionată, atât sub aspectul sumei ce nu corespunde realităţii, cât şi sub aspectul numărului de beneficiari, ceea ce pune sub semnul îndoielii buna-credinţă a acestui discurs. (…) Forumul Judecătorilor din România subliniază că astfel de chestiuni nu se pot pune în discuţie ca picături de «senzaţional» în interviuri oferite presei, pentru că înalţii oficiali ai statului nu sunt simpli comentatori în Poiana lui Iocan, ci au competenţe constituţionale ferme şi responsabile, au atribuţii legale care le permit identificarea neregulilor, cercetarea acestora şi fundamentarea măsurilor reparatorii, acestea fiind prealabile oricărei «dezvăluiri senzaţionale»”, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România.

Scandalul a pornit după ce Raluca Prună a afirmat că 60 de judecători au pensii de peste un miliard de lei vechi pe lună.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*