Judecătorii francezi au decis că Gregorian Bivolaru poate fi extrădat în România

  • Adelina Mitrache
  • 8 iunie 2016
  • Externe
bivolaru

Judecătorii francezi au admis, miercuri, solicitarea de extrădare formulată de autorităţile române în cazul lui Gregorian Bivolaru, decizia nefiind definitivă, au declarat surse judiciare.

După cinci amânări, judecătorii francezi s-au pronunţat miercuri în dosarul în care autorităţile române au solicitat extrădarea lui Gregorian Bivolaru, admiţând cererea făcută de ţara noastră, au declarat surse judiciare. Potrivit deciziei luate miercuri, Gregorian Bivolaru poate fi adus în România pentru a ispăşi pedeapsa la care a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat, în 2013, de trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Hotărârea pronunţată nu este definitivă şi nici executorie, iar Gregorian Bivolaru o poate contesta cu apel în termen de cinci zile.

Până la o decizie finală, Gregorian Bivolaru rămâne în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze. În prezent, Bivolaru este închis la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului, fiind prins de poliţie în Franţa, la data de 26 februarie. Gregorian Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia.

Autorităţile suedeze au informat judecătorii francezi, la termenul din 18 mai, că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *