Ultimele Știri

Jucători din Liga 1 suspectați de pariuri ilegale

Inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), au depistat că mai mulți jucători de fotbal, printre care și jucători din Liga 1, au pariat zeci de mii de euro pe site-uri ilegale de pariuri.

Inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), au depistat că mai mulți jucători de fotbal, printre care și jucători din Liga 1, au pariat zeci de mii de euro pe site-uri ilegale de pariuri. Fotbaliștii din prima ligă  nu sunt singurii cetățeni vizați de anchetatori. Aproximativ 70.000 de mii de români ar fi pariat pe site-uri ilegale.

Ancheta îi vizează pe jucătorii de fotbal în primul rând, deoarece aceștia au jucat sume mari de bani în ultimele două săptămâni, respectiv peste 5.000 de euro fiecare, spun inspectorii ONJN.

Cristinela Odeta Nestor, preşedintele ONJN: „Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajaţi ai unei instituţii. Nu avem de unde să ştim acest lucru. Şi nici nu ţine de competenţele noastre. Noi, mai departe, listele respective şi toate informaţiile de care dispunem le-am trimis mai departe instituţiilor competente. (…) Noi am făcut plângere penală. FRF ne-a solicitat o întâlnire, pe care am programat-o săptămâna viitoare.”

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: „În momentul de faţă, a început deja o comunicare între Departamentul de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal şi reprezentanţii autorităţilor, astfel încât să putem să intrăm în mod oficial în posesia acestor informaţii şi bineînţeles să demarăm anchetele corespunzătoare la nivelul Comisiei de Disciplină a FRF.”

Acesta, mai recunoaște că descoperirea inspectorilor ONJN nu îl surpinde și că le-a cerut subalternilor din FRF să ia măsuri împotriva jucătorilor.

Regulamentul FRF le interzice cu desăvârşire fotbaliştilor să joace la pariuri. Vizate sunt nu doar competiţiile sportive interne, ci toate meciurile internaţionale organizate de FIFA sau UEFA.

„Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”, se arată în regulamentul disciplinar al FRF.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: „Urmează să ne vedem în perioada imediat următoare (…) Colegii mei… Costi Negraru, managerul Departamentului de Integritate, este deja în contact cu ei.”

Un scandal asemănător a paralizat acum opt ani fotbalul din Italia. Echipe titrate, precum Juventus Torino, a fost retrogadată în divizia inferioară, iar jucătorii prinşi că pariau pe propriile meciuri, suspendaţi.

Sancţiunile din partea Federaţiei de Fotbal nu sunt singurele pe care riscă să le primească acum fotbaliştii români cu microbul pariurilor în sânge. Cei care au jucat pe site-urile ilegale sume mai mari de 5.000 de euro riscă şi o amendă de până la 10.000 de lei, din partea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Cei care au pariat sume mai mici, ar putea scăpa cu un simplu avertisment. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*