Ultimele Știri

Joseph Blatter: ‘Corupția în fotbal este faptul unei minorități’

Șeful FIFA, Joseph Blatter, a făcut joi declarații în urma acuzațiilor de corupție legate de instituția pe care o conduce. 

După arestarea a șapte lideri ai Federa’iei de Fotbal Internaționale (FIFA), președintele instituției, Joseph Blatter, a afirmat că noi „vești proaste vor veni. „

„Acestea sunt vremuri dificile și fără precedent pentru FIFA. Evenimentele de ieri au aruncat o umbră asupra fotbalului și congresului din această săptămână. Corupția în fotbal este faptul unei minorități.” – s-a apărat Blatter.

Președintele instituției, în vârstă de 79 ani,  dorește să câștige un nou mandat în fruntea FIFA și a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru acest caz în discursul de deschidere al Congresul FIFA.  Michel Platini șeful UEFA i-a cerut oficial demisia actualului șef al FIFA și a amenințat cu retragerea cluburilor europene la evenimentele organizate de FIFA, dacă Sepp nu își dă demisia. 

4642844_6_b2b2_le-president-de-la-fifa-sepp-blatter-apres_d2f162ec08a224e9ded5e93bc615b581

Premierul britanic David Cameron îi cere lui Joseph Blatter demisia, deoarece credibilitatea s-a în fruntea FIFA a fost compromisă  de mega-dosarul de corupție prezentat de procurorii americani. Un sprijin neașteptat pentru Blatter vine din partea lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin afirmă că SUA se implică în afacerile interne ale unui alt stat și face un abuz. 

Liderii FIFA arestați ar fi primit circa 150 de milioane de dolari drept mită în ultimii 25 de ani. Aceștia sunt suspectați și de faptul că au primit mită pentru a vota favorabil pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018 în Rusia și în 2022 în Qatar.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*