Ultimele Știri

Jose Mujica, cel mai onest președinte își încheie mandatul

jose mujica

Președintele Uruguayului, Jose Mujica, își încheie mandatul de 5 ani, perioadă în care a devenit cunoscut în întreaga lume pentru modelul său de viață.

Presa mondială la numit cel mai sărac președinte din lume, datorită stilului său modest de viață. Jose Mujica a renunțat la vila luxoasă oferită de stat președintelui și a ales să trăiască la o fermă de la marginea capitalei Montevideo. Mujica își donează oamenilor nevoiași aproape tot salariul în valoare de 12.000 de dolari.

 „Sunt numit sărac, dar nu mă simt sărac. Sunt săraci cei care ţin cu dinţii de un stil de viaţă luxos şi care vor tot timpul mai multe lucruri ”, spune preşedintele.

jose mujica

Ales în 2009, Mujica a făcut parte în anii `60 si `70 din guerilla uruguayană Tupamatos, un grup armat de stânga inspirat de revoluţia din Cuba. A fost împuşcat de şase ori şi a petrecut 14 ani în închisoare, fiind eliberat în 1985, când Uruguayul s-a întors la democratie. Anii petrecuţi în închisoare l-au făcut să aibă o altă perspectivă asupra vieţii.

„Este o chestiune de libertate. Dacă nu ţii la lucrurile materiale, nici nu trebuie să munceşti ca un sclav şi, prin urmare, ai mai mult timp pentru tine”, continuă Mujica. „Probabil par un bătrân excentric, dar este o simplă alegere pe care am făcut-o”, afirma președitele pentru BBC.

Jose Mujica a hotărât să nu mai candideze pentru un nou mandat în fruntea țării, pentru că ‘un politician nu ar trebui să aibă mai mult de un mandat’.

jose mujica

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*