John Kerry, secretarul de Stat american: SUA susţin Administraţia din Turcia. Reacţia la complot trebuie să respecte normele democratice

  • Adelina Mitrache
  • 21 iulie 2016
  • Externe

Statele Unite condamnă tentativa de lovitură de stat din Turcia, susţin Administraţia Recep Tayyip Erdogan, dar solicită respectarea principiilor democratice, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry.

„Condamnăm această tentativă de lovitură de stat, vrem ca democraţia să continue şi să se dezvolte în Turcia”, a declarat John Kerry, citat de cotidianul Business Standard.

„Vrem să ne asigurăm că reacţia la complot va fi total în conformitate cu democraţia pe care o susţinem”, a subliniat şeful diplomaţiei americane.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan este acuzată de tendinţe autoritariste în riposta faţă de tentativa de lovitură de stat. Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, relatează Reuters. Fehtullah Gulen a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, acuzându-l pe Recep Tayyip Erdogan că foloseşte acest complot ca pretext pentru consolidarea puterii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *