Ultimele Știri

John Kerry: Până la înfrângerea jihadiștilor vor mai trece mulți ani

Secretarul american de stat, John Kerry, a declarat într-o reuniune la Bruxelles că insită pe strategia coaliției internaționale de a lupta împreună, împotriva grupării Statului Islamic. 

Atacurile de Vest și arabe cu privire la Statul Islamic, din Irak și Siria, reprezintă stoparea avansării trupelor teroriste. Se pare că s-au lansat atacuri împotriva grupului extremist, în zona Iranului. Chiar dacă oficialii din Teheran au negat aceste fapte, un politician iranian a recunoscut că aproape de zona graniței cu Irakul, a fost efectuată o operațiune  în colaborare cu forțele irakiene. Zeci de luptători ISIS au fost uciși în aceste acțiuni.

„Nu tolerăm nicio amenințare din zona de tampon, iar aceste obiective au fost în apropiere”, a declarat politicianul Hamid Reza Taraghi.

Prezent la sediul NATO, secretarul de stat, John Kerry a făcut mai multe declarații.

„Angajamentul nostru va fi cel mai probabil măsurat în ani. Atacul în Siria și Irak este oprit. Este mult mai greu acum decât atunci când am început pentru Daesh, să se adune forțele în putere , să călătorească în convoaie și să lansa atacuri concertate”, a declarat John Kerry.

Forțele americane au efectuat 14 atacuri aeriene împotriva organizației ISIS.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*