Jocurile Olimpice: Echipa de spadă a României s-a calificat în semifinalele competiţiei

  • Adrian Marinescu
  • 11 august 2016
  • Sport

România a învins Statele Unite cu 24-23, după o tuşă decisivă. Punctul final a fost adus de Ana Maria Popescu. Româncele au fost conduse cu 23-20 de americance, dar au reuşit să aducă victoria după minutul de aur.

Echipa de spadă a României s-a calificat dramatic în semifinale, după un minut de aur. Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Kelly Hurley, câştigat de sportiva din România cu scorul de 3-1. A venit rândul Simonei Pop, care a intrat pe planşă împotriva lui Courtney Hurley şi a desprins România la 7-4.

După un rezultat alb între Simona Gherman şi Katharine Holmes, în releul patru, Simona Pop a cedat, 4-5, în faţa lui Kelley Hurley. Înaintea ultimului releu, unde au tras Ana Maria Popescu şi Courtney Harley, România a intrat în avantaj, 16-15, însă tricolorele au trecut prim mari emoţii. Cu un minut şi jumătate până la final, reprezentanta Statelor Unite conducea cu 23-20, însă Ana Maria a reuşit trei tuşe consecutive şi a trimis meciul în minutul de aur.

România a avut prioritate, dar Ana a realizat tuşa care a calificat echipa în semifinale, unde spadasinele tricolore vor întâlni câştigătoarea dintre Rusia şi Franţa.

RELEU 1: Ana Maria Popescu – Kelly Hurley 3-1

RELEU 2: Simona Pop – Courtney Hurley 4-3

RELEU 3: Simona Gherman – Katharine Holmes 0-0

RELEU 4: Simona Pop – Kelly Hurley 4-5

RELEU 5: Ana Maria Popescu – Katharine Holmes 0-0

RELEU 6: Simona Gherman – Courtney Hurley 2-0

RELEU 7: Simona Pop – Katharine Holmes 0-2

RELEU 8: Simona Gherman – Kelly Hurley 3-4

RELEU 9: Ana Maria Popescu – Courtney Hurley 7-8

MINUT DE AUR: Ana Maria Popescu – Courtney Hurley 1-0

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *