Ultimele Știri

Jocurile Olimpice din 2024 ar putea ajunge la Vatican

Dacă Italia va fi desemnată drept organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, o probă olimpică s-ar putea desfășura chiar la Cetatea Sfântului Scaun de la Vatican.

Cardinalul Jose Saraiva Martins a precizat că sportul este puternic susţinut chiar din interiorul Bisericii Catolice, iar posibilitatea organizării probei cu tirul în Grădinile Sfântului Scaun este binevenită.

„Mi se pare o idee excelentă, cu care Papa Francisc ar putea fi de acord. Nu s-a mai întâmplat niciodată ca Vaticanul să găzduiască un eveniment sportiv atât de mare şi întotdeauna Biserica a încurajat sportul ca mijloc al valorilor sfânte. Proba de tir cu arcul ar putea avea loc ori în grădinile Vaticanului ori în spaţiul vast de la reşedinţa papală de la Gandolfo”, a anunțat cardinalul.

Această decizie ar putea fi luată numai în cazul în care Comitetul Olimpic Internaţional va încredința în 2017 organizarea Olimpiadei pe teritoriul Italiei după 64 de ani.

Printre celelalte candidate sunt Durban (Africa de Sud), Berlin şi Hamburg (Germania), Melbourne (Australia), Los Angeles, Washington, Boston, San Francisco (Statele Unite ale Americii), Paris (Franţa), Nairobi (Kenya), Casablanca (Maroc), Doha (Qatar), Istanbul (Turcia) şi Roma (Italia).

Conform proiectul prezentat în Gazzetta dello Sport, locaţiile care au putea găzdui întrecerile olimpice vor fi repartizate în aproape întreg teritoriul peninsulei.

Papa Francisc este un mare fan al sportului, iar în tinereţe chiar a practicat fotbal. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*