Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro: Ora la care va avea loc ceremonia de deschidere

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 august 2016
  • Sport

Ediția a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro va debuta vineri – repectiv sâmbătă, ora 2:00 a României – ceremonia de deschidere urmând să aibă loc pe Stadionul Olimpic Maracana.

Vor participa anul acesta peste 10.500 de sportivi, din 206 țări, printre care și România, care va avea o delegație de 96 de sportivi și 7 rezerve, la 15 sporturi. Portdrapelul delegației noastre va fi gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, la Atena.

Sportivii se vor întrece la 28 de discipline sportive, în 306 probe, marea competiție polisportivă urmând să se încheie în data de 21 august. Sporturi care au fost (re)introduse la această ediție sunt rugby-ul, cu varianta sa în 7, și golful, conform Agerpres.

Jocurile Olimpice de vară vin anul acesta cu o premieră, pentru prima dată va participa o echipă a refugiaților, formată din zece sportivi. Cele mai mari delegații sunt cele ale Statelor Unite, cu 554 de sportivi, ale Braziliei, 465 sportivi, și Germaniei, 425 sportivi, etc.

Jocurile sunt găzduite de 32 de baze sportive, dintre care șase îndeplineau deja cele mai înalte standarde competiționale, iar nouă dintre cele existente au fost renovate. Zece arene au fost ridicate special pentru JO 2016 și vor deveni permanente, iar alte noi șapte sunt temporare. Toate sunt împărțite în patru mari zone olimpice: Barra, Copacabana, Deodoro și Maracana.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *