Joburi pentru români în Germania. Ce specialiști caută angajatorii nemți și ce salarii oferă

  • Adelina Mitrache
  • 1 august 2016
  • Social
Muncitorii români calificați în domeniul hotelier-gastronomic pot aplica pentru cele 34 de posturi vacante oferite de doi agenți economici din Germania, prin intermediul rețelei EURES, salariul oferit fiind de minimum 1.500 de euro brut/lună, a anunțat Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM).
Angajatorii sunt Hotel Marriott Frankfurt și Block House, iar dintre cele 34 de posturi oferite 22 sunt pentru ospătar, 8 pentru bucătar/commis de cuisine/bucătar grill și câte două pentru barman și recepționer.
Prima condiție pentru angajare este ca persoanele interesate să aibă o calificare profesională și experiență în domeniu, precum și cunostințe bune de limba germană și engleză (nivel A2 – B1).
Totodată, pentru posturile de recepționer, candidații trebuie să cunoască sistemul de rezervare Opera și să aibă cunosținte de limba germană și engleză, nivel C1- C2.
Conform AMOFM, angajarea se face pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariul oferit este cuprins între 1.500 și 2.206 euro brut/lună, în funcție de calificare și experiență profesională, în cazul posturilor de ospătar și barman, respectiv între 1.500 și 2.054 euro brut/lună, în funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine/bucătar grill și recepționer.
 
Hotel Marriott Frankfurt asigură cazare și masă doar în timpul programului de lucru, contra cost, în timp ce Block House asigură cazare în primele 6 luni și masă pe toată perioada contractului de muncă, doar în timpul programului de lucru.
Persoanele care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AMOFM București, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție.
Selecția finală pentru ocuparea locurilor de muncă va avea la Brașov, în prima parte a lunii septembrie 2016.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *