Ultimele Știri

Joaca de-a terorismul! Rusia bombardează, SUA înarmează

siria

Marile puteri și-au ales Siria ca destinație de vacanță având în prim plan teroriștii atacați de unii și înarmați de alții. 

Rusia a început o serie de bombardamente, pe 30 septembrie, împotriva tuturor grupărilor teroriste de pe teritoriul Siriei. Într-o singură săptămână Rusia a făcut de râs occidentul și a făcut ravagii în rândul grupărilor teroriste. La rândul lor americanii s-au simțit lezați de faptul că rușii le distrug jucăriile. 

Așa zisul război împotriva terorismului susținut de americani și aliații lor nu a fost altceva decât un fiasco și o deturnare de fonduri din bugetele acelor state. În toată această perioadă cât au luptat americanii și aliații lor împotriva terorismului, grupările jihadiste s-au înmulțit ca ciupercile și au devenit extrem de puternice. 

syria-the-good-old-cold-war-game

În cauză, occidentul și imperialistul Erdogan au finanțat și creat grupări teroriste, nicidecum nu a luptat împotriva lor. Petrolul extras din câmpurile siriene a ajuns în Turcia, iar toată lumea a fost mulțumită.

Barack Obama a anunțat fără scrupule că a cheltuit 500 de milioane de dolari pentru antrenarea unui grup terorist aflat sub comanda CIA. Acești oameni spun că luptă împotriva terorismului dar îl finanțează și îl susțin. În urma bombardamentelor ruse, americanii au lansat ajutoare pentru ”grupările rebele” care luptă împotriva regimului sirian. 

Duminică(11 octombrie) avioanele coaliției internaționale conduse de SUA  au parașutat rachete anti-tanc Tow, teroriștilor din nord-estul Siriei, pentru a le susține în lupta împotriva grupului jihadist Statul Islamic (SI), conform presei. Bineînțeles teroriștii au folosit rachetele împotriva armatei siriene, nicidecum împotriva islamiștilor din Califatul Islamic.

În momentul de față grupările teroriste din Siria împreună cu Statul Islamic, au un dușman comun în persoana lui Bashar al-Assad. 

Rachetele ‘au jucat un rol important pentru oprirea violentului atac al armatei siriene și al aliatului său rus’, a declarat Asaad Hanna, purtător de cuvânt al Diviziei 101.

Vladimir Putin nu este ușă de biserică, la rândul lui fiind un mare susținător al teroriștilor  din Donbas, dar de data asta i-a demascat pe occidentali în Siria. Putin i-a făcut de râs pe americani în fața întregii lumi și asta doare. Miliardele de dolari cheltuite de americani în lupta împotriva terorismului, au fost de fapt bani furați din bugetul țării și livrați oligarhilor din industria de apărare. Și cum în SUA vine o campanie electorală cineva trebuie să o și finanțeze. Nu? Stați liniștiți, corupția nu s-a inventat în România!

13910414173537505_PhotoL

Cine sunt finanțatorii terorismului din Siria

Topul exporturilor este condus de Statele Unite, cu o cifră de peste 7,7 miliarde de dolari în livrări de armament în Siria din 2011 și până în prezent. Rusia și Qatar au furnizat fiecare armament către taberele guvernamentale, respectiv cele ale opoziției siriene. Fiecare stat a avut încasări de câte 3 miliarde de dolari din aceste tranzacții. Exporturile de arme către Damasc ating însă 10% din valoarea totală a exporturilor de armament ale Rusiei.

Națiunile europene: Marea Britanie, Franța, Belgia, Olanda și Danemarca au asigurat armament în valoare de 882 milioane de dolari trupelor angrenate în războiul civil din Siria.

Canada a vândut arme în valoare de 718 milioane de dolari.

Kuweitul a susținut și el cauza opozanților sirieni cu armament în valoare de 400 milioane de dolari.

Emiratele Arabe Unite au distribuit arme în valoare de 215 milioane de dolari, iar Arabia Saudită are o contribuție de 136 milioane USD în armament.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*