JO 2016 – Scrimă: Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile probei individuale de spadă

  • Adelina Mitrache
  • 7 august 2016
  • Sport
scrimă

Scrimera română Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei individuală de spadă, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Choi Injeong (Coreea de Sud), cu 15-8, în optimi.

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), vicecampioană olimpică la Beijing, în 2008, era ultima reprezentantă a României în această probă, după ce Simona Pop a pierdut în runda inaugurală, iar Simona Gherman în turul al doilea.

Ana-Maria Popescu a fost condusă în optimi cu 2-1, 3-2 și 4-3, dar a reușit de fiecare dată să egaleze. La 4-4, Choi a reușit mai multe tușe consecutive și s-a desprins decisiv, la 10-5, iar în cele din urmă a câștigat clar cu 15-8.

Simona Gherman, campioana europeană en titre, a fost întrecută în șaisprezecimi de franțuzoaica Lauren Rembi, după un meci pe care l-a controlat până pe final (10-13). Simona Pop a fost întrecută în primul tur de Leonora MacKinnon (Canada), o sportivă mai slab cotată, cu scorul de 15-10.

Spadasinele noastre, care erau creditate cu șanse la medalii în concursul individual, vor avea ocazia să se revanșeze în întrecerea pe echipe, programată joi și în car vor înfrunta în sferturi formația Statelor Unite.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *