Jihadiştii Statului Islamic au ucis 175 de muncitori ai unei fabrici de ciment

  • Adrian Marinescu
  • 8 aprilie 2016
  • Externe
statul islamic

Jihadiştii Statului Islamic au măcelărit vineri 175 de muncitori ai unei fabrici de ciment din apropiere de capitala siriană Damasc, după ce cu o zi în urmă islamiştii au răpit aproape 300 de angajaţi, însă o parte dintre ei au reuşit să scape înainte de a fi executaţi, transmite Reuters.

Joi, circa 300 de angajaţi ai unei firme de ciment au dispărut de la fabrica din apropiere de Damasc. Alerta a fost dată de către rudele muncitorilor, care au susţinut că se tem că în spatele răpirii ar putea să fie jihadiştii Statului Islamic. Informaţia a fost confirmată ulterior şi de către autorităţi şi presa de stat.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că zeci de oameni ar fi fost răpiţi de ISIS din fabrica de ciment şi că au fost duşi într-un loc necunoscut.

Fabrica de ciment Badiyah se află în apropiere de Dmeir, unde în ultimele zile s-au dus lupte intense. Forţele guvernamentale au bombardat poziţii ale teroriştilor din Statul Islamic din oraş, iar 18 civili au fost ucişi în atac.

O sursă din serviciile siriene de securitate a declarant că militanţii ISIS au încercat să captureze şi o bază aeriană şi o electrocentrală din apropiere de Dmeir, aflate sub controlul Guvernului, dar nu au reuşit.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *