Ultimele Știri

Jihadiştii Statului Islamic au ucis 175 de muncitori ai unei fabrici de ciment

statul islamic

Jihadiştii Statului Islamic au măcelărit vineri 175 de muncitori ai unei fabrici de ciment din apropiere de capitala siriană Damasc, după ce cu o zi în urmă islamiştii au răpit aproape 300 de angajaţi, însă o parte dintre ei au reuşit să scape înainte de a fi executaţi, transmite Reuters.

Joi, circa 300 de angajaţi ai unei firme de ciment au dispărut de la fabrica din apropiere de Damasc. Alerta a fost dată de către rudele muncitorilor, care au susţinut că se tem că în spatele răpirii ar putea să fie jihadiştii Statului Islamic. Informaţia a fost confirmată ulterior şi de către autorităţi şi presa de stat.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că zeci de oameni ar fi fost răpiţi de ISIS din fabrica de ciment şi că au fost duşi într-un loc necunoscut.

Fabrica de ciment Badiyah se află în apropiere de Dmeir, unde în ultimele zile s-au dus lupte intense. Forţele guvernamentale au bombardat poziţii ale teroriştilor din Statul Islamic din oraş, iar 18 civili au fost ucişi în atac.

O sursă din serviciile siriene de securitate a declarant că militanţii ISIS au încercat să captureze şi o bază aeriană şi o electrocentrală din apropiere de Dmeir, aflate sub controlul Guvernului, dar nu au reuşit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*