Ultimele Știri

Jennifer Capriati o critică dur pe Şarapova: Ar trebui să i se retragă toate trofeele

jennifer capriati

Jennifer Capriati, fostă ocupantă a locului 1 WTA şi câştigătoare a trei turnee de Grand Slam, a criticat-o dur pe Maria Şarapova, depistată pozitiv la Australian Open, afirmănd că ar trebui să i se retragă toate titlurie rusoaicei dacă acuzaţiile de dopaj se confirmă.

„Sunt extrem de furioasă şi dezamăgită. A trebuit să-mi pierd cariera, dar nu am ales niciodată să trişez. A trebuit să arunc prosopul şi să sufăr. Nu am beneficiat de o echipă de medici plătită la nivel înalt care să caute pentru mine o modalitate de a trişa şi de a fenta sistemul, aşteptând ca ştiinţa să mă prindă. Care este explicaţia faptului că o persoană ia un medicament de inimă care ajută inima să se recupereze mai repede, fără a avea o problemă cardiacă?”, a postat Capriati pe Twitter, fără a menţiona numele Mariei Şarapova. 

jennifer capriati„În opinia mea, dacă totul este adevărat ar trebui să i se retragă fiecare titlu”, a continuat americanca în vârstă de 39 de ani.

Cu o carieră oscilantă, Capriati a caştigat medalia de aur la JO din 1992, dar s-a retras la 17 ani, în 1993, an în care a fost reţinută pentru că a furat un inel dintr-un magazin. În 1994, ea a fost din nou reţinută pentru posesie de marijuana şi a intrat într-un program de consiliere antidrog. A revenit în competiţii în 1996 şi a ajuns numărul 1 mondial în 2001. Ea a câştigat Australian Open în 2001 şi 2002 şi turneul de la Roland Garros în 2001. Capriati s-a retras definitiv în 2004.

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a anunţat, luni, că a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la Australian Open, în 26 ianuarie, şi va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

În carieră, Şarapova, 28 de ani, fostă ocupantă a locului 1 WTA, a câştigat 35 de turnee, dintre care cinci de Grand Slam.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*