Ultimele Știri

Japonia – ameninţarea nucleară reprezentată de Coreea de Nord a ajuns la o „dimensiune diferită”

Priministrul Japoniei, Shinzo Abe, a avertizat miercuri, în timpul discursului susţintut la Adunarea Genrală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, faptul că ambițiile nucleare ale Coreei de Nord sunt una dintre cele mai mari amenințări la adresa păcii și securității internaționale, conform CNN.

Abe a explicat că ameninţarea reprezentantă de Coreea de Nord este fundamental diferită de cea din trecut și necesită un răspuns „complet diferit”. Conform spuselor premierului, mai mult de 21 de rachete balistice au fost lansate de către Coreea de Nord în acest an, câteva dintre ele ajungând în apele dintr-o zonă economică a Japoniei – 200 de mile marine de coasta sa.

„Este pur și simplu o chestiune legată de noroc faptul că niciun avion sau navă comercială nu au suferit niciun prejudiciu în timpul acestui incident”, a spus Abe.

„Nu există nici o altă alternativă decât să acceptăm că amenințarea a ajuns acum la o dimensiune cu totul diferită de situaţia cu care ne-am confruntat până acum.”

Priministrul Japoniei, Shinzo Abe, a cerut ONU să decidă asupra unei măsuri ce trebuie luată pentru a combate această ameninţare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*