Ultimele Știri

Jamie Oliver: „Nu-i lăsaţi pe americani să ne pună hormoni şi pesticide în farfurie”

Jamie Oliver, bucătarul care a devenit cunoscut la nivel mondial datorită stilului de viaţă sănătos pe care îl promovează, vrea să înceapă o campanie pentru a împiedica importurile de mâncare care ar urma să vină din SUA.

Jamie Oliver speră să împiedice semnarea unui acord ce ar prevedea introducerea pe piaţă a celor 28 de ţări membre Uniunii Europene a alimentelor importante din America. Jamie Oliver se referă la Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP)  care este un acord comercial pe care Statele Unite şi Uniunea Europeană îl negociază începând din această vară şi care ar putea deveni, potrivit specialiştilor, cel mai mare acord regional de comerţ liber din istorie.

Bucătarul de origine britanică, în vârstă de 39 de ani, este de părere că semnarea unui astfel de acord este de-a dreptul periculos pentru sănătatea cetăţenilor, deoarece astfel ar fi permise pe piaţa din UE a alimentelor ce conţin hormoni şi pesticide care provin din SUA.

ttip

În prezent, alimentele care provin din America trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi cele comercializate pe piaţa din Uniunea Europeană. Prin semnarea acestui acord acest lucru s-ar schimba, iar în Europa ar putea fi vândute produse ce nu mai respectă criteriile atât de restrictive în ceea ce priveşte industria alimentară.

„Acest acord va avea un impact negativ asupra sănătăţii publice din Marea Britanie, dar si asupra companiilor şi fermelor din Regatul Unit. Noi nu avem hormoni în mâncarea noastră. Asta nu este tot. Noi nu folosim sute de otrăvuri şi pesticide care au un potenţial cancerigen destul de ridicat. Ei au. Legislaţia lor o permite şi nu este nici pe departe la fel de restrictivă ca a noastră”, a declarat Oliver.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*